keremiya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Para hırsı neden sorun olsun ki. Adamlar wordpress ismini kullanarak wordpress'in kendinden daha fazla para kaldırıyor. Üstüne wp kodları ile oynayıp müşterilerine kendi versiyonlarını kullandırıyor. Bunu yapacaksan o zaman wp sunucularındaki eklenti ve temalara, gelecek wp güncellemelerine ulaşamazsın diyorlar. Bundada gayet haklılar.

Wordpress bağımsız geliştiriciler tarafından en iyi hale getirildi fakat bu şu demek değil ki wp kurucuları etkisiz eleman. Tam aksine onların iradelerinin ve vizyonlarının ürünü bu.

Dipnot: wp farklı bir isim diyenler için söylüyorum wp = wordpress tir. Hukiken değil ama yaygın olarak bilinen bir şey.
O zaman wordpress'i en başından kendi markaları yapıp ücretli satsalardı. Bak o zaman kimse wordpress'in suratına bile bakmazdı. Çünkü yüzbinlerce eklentiye, temaya falan sahip olmazdı ve kimse böylesine kompleks bir sistemle uğraşmazdı. Wordpress'in şu an tercih edilmesinin en büyük sebebi arkasında büyük bir topluluk desteği olması. Bu onu daha güvenilir ve esnek yapıyor. Aksi halde 5 para etmezdi bu yazılım.

Wordpress'i kullanarak wordpress'den daha çok kazanmak nedir? Wordpress.org zaten tamamıyla bir ticari girişim değil. GPL lisansıyla sunulmuş "ÖZGÜR" bir yazılım için hosting sağlamanın ne gibi bir kötü amaçlı kullanımı olabilir? Sorun elbette para hırsı başka ne olabilir? Matt'in paradan başka hiçbir şey umurunda değil.

WP engine wordpress kodlarıyla falan da oynamıyor. Bak iyi okumuyorsun. Adamlar her sağlayıcıda olduğu gibi upload limitlerini kısıtlıyorlar, bazı eklentilere ve özelliklere izin vermiyor. Bu her sağlayıcıda var. Araştırın. Adamlar yıllardır bu şekilde çalışıyor zaten ancak wordpress vakfı bunlardan para koparamadıkları için şimdi çamur atıyorlar.

Ayrıca yanımdaki X kişisine wp'nin ne olduğunu sordum bana Whatsapp dedi. Yani "wp" wordpress'e ait bir şey değil. Tamamen saçmalık.
Bu atışmayı wordpress kaybedecek. Alenen wp engine'a zorbalık ve şantaj yapmışlar ve şimdi onları karalıyorlar.