CoLLeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iki türlü de artı eksi mevcut.
İlk olarak kurumsal bir firma ekip olarak çalışıyor ve genelde backend kısmı hazır olur giydirme/edit yapar daha kısa sürede teslim eder.
Freelancer arkadaşlar genelde tek başına çalışır ek iş olarak yapar fazla mesai harcar teslim uzun sürer hatta büyük projelerde hata kaçınılmaz olur.
Bir diğer yandan freelancer arkadaşlar eğer aşırı ucuz yapacak olursa birçok firma sahibi ekmek yiyemez hale gelir ki bu hem hoş değil hemde doğru değil.

Diğer açıdan bakacak olursak bir iş verileceği zaman adamın giderini,kazancını, vaktini vs vs hesaplamayı bırakın. İş eder mi etmez mi veya istediğiniz oluyor mu olmuyor mu bütçeniz kurtarıyor mu kurtarmıyor mu ona bakın.
Sanırım bir iş görünce adamın kazancını hesaplamak sadece bizim Türk milletinde var.
Kazanç hesaplamak değil hocam sadece firma olarak herkes neredeyse yazmaya başladı, yani emlak sitesine ev sahipleri ev koymuyor da sadece emlakçılar koyuypr gibi ve ekstra masraflar kaçınılmaz.

Adam kalitesiz de iş yapsa firma olduğu için fazla fiyst veriyor.
osmnnyldzz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben arada Freelance işler alan biriyim, yaptığım işten memnun olmayan yaşamadım. Fiyatlandırmayı çalışma saatim + saatlik ücretim üzerinden hesaplıyorum artı veya eksi olarak üzerinde değişiklik yapıyorum.
Sürdürülebilir bir kod yazıyorum bu yüzdende ücretim fazla olabilir, genelde makul buluyorlar çünkü işin sonunda kaliteli bir iş teslim ediyorum. F/P diyebiliriz.

Aynı işe ucuz teklif verenler bas geç mantığı ile her hangi bir mimarisi olmadan yapıyor. Bu da onları hızlandırıyor. Amaç bir çıktı verelim paramıza bakalım. Benim 50bin dediğim projeye adam 10bin diyorsa orada bir sıkıntı vardır. Aslında bu da F/P.

Ne derecede kalite beklediğinize bağlı.

Not: iOS Geliştiricisiyim.
Sizin kaliteniz fiyatınızı belirler hocam orası ayrı, bazı kişiler freelance toplayıp arkadaşları bir şirket açıypr ve firma ücreti de talep edebiliyor