Zaten eski ya da yeni kurallarda da katılımcılar kendileri açıyorlar konuyu. Denetlemek yine sizlere düşüyor. hiç bir fark yok ki şu anki durum ile. sadece kategori moderatörlerinin denetimi biraz daha fazla olması gerekiyor.
Örn :
Yarışma sahibi taban fiyattan açtı konuyu 3500₺
katılımcı sayısı kuralını ona göre uygulayacaksınız.
Yarışma sahibi 7000₺ lik yarışma yaptı, o zaman da katılımcı sayısı kuralı atıyorum 2. madde otomatik devreye giriyor zaten siz bakıyorsunuz 7 katılımcı var o zaman otomatik olarak 2. maddeden kuralı uygulayacaksınız.
Yarışma sahibi fiyatı kendi belirliyor. onun belirlediği fiyata göre siz kural denetleyicileri olarak hangisini uygulayacağınızı biliyor olacaksınız.
Anlatabildim mi bilmiyorum ama.
Sizin dediğiniz gibi garanti edilecek durum söz konusu değil. Yarışma sonlarında sizin müdahaleniz zaten var. Herşeyi orada siz belirleyeceksiniz.
Örn : Belirlediğiniz ödül 3500₺ olduğu için ve katılımcı sayısı 5 ten a<z olduğu için iptal etme hakkınız var.
Ya da belirlediğiniz ödül 3500-7000 tl arası old için katılımcı sayısı 7 den az olduğu için / 7 den fazla olduğu için gibi, kural uygulayıcılarda iş bitecek.
Yarışma açan kişi de kuralları okuyupta konuyu açmak zorunda olduğu için bunların bilincinde olarak yarışma açacak.
Alternatif olarak yarışma başlatılıp iptal edildiği zaman yarışma sahibi referans olarak beğendiği bir çalışmayı alıp daha düşük fiyatlara tekrar çizdirebiliyor. Bence yarışma sahibinin yarışmayı iptal etme hakkı olmaması gerekiyor.
Sonuçta iyi/kötü o yarışma için kişiler çalışmış oluyor. En kötü teselli ücreti zorunluluğu getirilebilir bilemiyorum bunun üzerinde bir düzenleme şart gibi. Bu şekilde katılım daha çok olur. Şuan 10 katılımcı yüksek gibi görünüyor bu taban fiyata.