konudan ve tartışmadan bağımsız bir yorum yapmak istiyorum. "
caty" yurtdışında gözüküyor. muhtemelen ingiltere'de, bilmiyorum. avrupa'ya iş için 2012'den beri sık sık gidiyorum vizeyle. hatta istemediğim halde şirket zorla gönderiyordu makine eğitimleri için. son schengenim 1 yıllıktı mesela. yurtdışındaki türkler, o ülkeye türkler gelmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. kısa süre önce iltica ile, türlü yöntemlerle ülkeye adım basmışlar ama o ülkenin kendi vatandaşından daha fazla yabancı düşmanı oluyorlar. geçen abd'de sınırdan geçenlerin çekildiği bir video yayınlandı, milyonlarca kez izlendi ve abd'de gündem oldu. adam türk, sınırı geçer geçmez muhabir kenara çekiyor bunu, türk de diyor ki "abd'liler bu kaçak göçmenlere bir an önce çözüm bulmalı" adam 15 dakika önce meksika tarafından kaçak geçmiş, daha geçer geçmez abd'ye sesleniyor göçmenlere bir çözüm bulun, sınır güvenliğiniz yetersiz diyerek

"sınırı geçen türk abd gündeminde" diye aratın bulursunuz videoyu.
"caty" böyledir demiyorum, bence insanları uyarmaya çalışan ve haklı gerekçeleri olan mesajlar atmış ama yurtdışındaki türklerin geneli maalesef böyle.