Bir büyükşehir belediyesinde satın alma görevlisiyim. Benim bile thy numune talebini görünce dibim düştü. Sen hayırı nasıl diyebildin pes valla hocam
Hocam bende eski satın almacıyım kamuda. Numune gönderirsiniz ücretsiz. Eğer alımı sizden yaparlarsa 1200 yerine 1199 tane gönderirsiniz. Tabi bu dediğimi firmalar adet fiyatı yüksek ürünlerde yapar. 100 150 tl birşey için firma bizden numune parası istememez.
Biz de o şekilde yapacağız hocam. Mesele 150-200 tl değil. Böyle büyük bir kurumun bu şekilde numune talep etmesini garipsedik sadece.
Kurumsal firma numune de gönderir proforma da hazırlardı. Bence pek de kurumsal bir firma değil üretici.
thy direkt böyle bir numune istemez alt taşeron firmasıdır. büyük firmalar numune faturası çıkartır, ilk alımda gönderilen numune kadar iskonto uygulanır veya yerine hediye gönderilir. 100 liralık ürün için 1 tane numuneyi göndermeye değer.
Gönderdik bakalım.
Büyük bir kurumsal firmada çalışıyorum. THY tüm raf sistemlerini biz veriyoruz. 2 sene önce her şey bir numune göndermemiz ile başladı. Gerisini sen düşün.
İnşallah biz de o şekilde çalışmaya başlarız üstadım.
Bir konuya daha değinmek istiyorum.
THY satın alımcıları senden başka +50 kişiden fiyat teklifi toplamıştır merak etme. Demek ki sizi uygun bulmuşlar. Uygun buldukları firmalardan önce numune isterler siz zaten işin %50 lik kısmını geçmişsiniz. Yol yakınken dönün bu hatadan.
Gönderdik hocam.