Eder etmez kısmına giremeyeceğim ancak 1.000.000TL rakamsal olarak büyük sadece, aksi halde sektörde dolar karşısında pek bir anlam ifade etmiyor. Dolar olarak 28,9k$ civarı bir karşılığı var. Alan adı sektörünü ticarethane olarak düşünürseniz, her bir alan adı bir dükkandır. En kıytırık yerde bile bir dükkan açmaya kalksanız; dekorasyon+kira+depozito+stopaj+vergi+sgk+fatura vs çok kısa bir sürede o para cebinizden çıkıyor. Kaldı ki daha işlek bir caddede hitap ettiğiniz sektöre göre ilk aydan bu paranın çok çok daha fazlası cebinizden çıkacaktır. Sadece bir örnek; altin.com aldınız ve yazılım vs sektöre giriş yaptınız. Bu isim ile Türkiye ye hitap ediyorsunuz. O ayrıcalığa sahip olabilmek içinde emin olun 1.000.000TL üzerini gözden çıkaran birçok firma vardır. Size şimdi şu..şu diyemem, kimse de demez bunu, bazı nedenlerden ve gizlilik isteyenlerden ötürü.. Büyük satışların veya tekliflerin reklamı pek yapılmaz. Siz duruma şahıs olarak veya sektörü dışarıdan izleyen biri olarak baktığınız zaman rakam size uçuk gelebilir. Kaldı ki fiziki olarak açtığınız dükkan ile sadece o muhite hitap ediyorsunuz. Broşür basacaksınız, reklam vereceksiniz vs ki diğer mahallelerdeki hedef kitle de görsün gelsin. Bahsettiğim alan adları kaliteli direkt nokta atışı isimlerdir. cartcurt.com değil..!! Global piyasa ile TR piyasasını karşılaştırmıyorum, zaten globalde bahsi geçen jenerik alan adları çok çok daha yüksek rakamlara el değiştiriyor. Burada zaman, sabır ve maddi güç satış fiyatınızı etkiliyor. Örneğin; TR de alan adı düşüyor ben ihaleden 15k$ verip alan adını alıyorum ve 3 yıl sonra 50k$ satıyorum. Eğer alan adınız kaliteli ise ihtiyacı olan sizi elbet buluyor. Piyasaya ciddi bir giriş yapmak isteyen firmalar ise bu anlattıklarımın zaten farkında olarak bahsi geçen rakamları kolayca gözden çıkarabiliyor. Riskiniz ne kadar büyük ise geri dönüşü o kadar büyük olur.. Globalde bazı uygun 3 harf alan adları ihalelerde 30-40k$ civarında gidiyor. Eğer alırsanız 1m$ civarında satış ihtimaliniz var.. İhaleler ile son kullanıcı alış fiyatlarını karşılaştırmamak lazım. Doğru zamanda doğru yerde olan ve satış için doğru kişiyi bekleyen her zaman kazanır. Hitap ettiğiniz kitleye göre de bu kazancın büyüklüğü değişir. Daha çok şey yazılır ama bu kadarı yeterli.. Herkesin gönlünce olması dileğiyle..