Bir baba çocuğu olduğu gün bu çocuk benim sorumluluğum diye düşünür. Çocuk 30 ya da 40 yaşına geldiğinde de bunu düşünür. Ben 51 yaşındayım oğlum 18 yaşında. Ben bugün oğlumun bugününü 3 5 10 sene sonrasını ve ben öldüğümde sonrasında ne yapacağını düşünüyorum. Babam 2.5 yıl önce vefat ettiğinde emin ol yıllardır ayrı yaşıyor olsam da benim ne yaptığımı, maddi durumumu, sağlığımı ve mutluluğumu düşünüyordu. Baba olmak böyle birşeydir. Baba olmadan dışarıdan anlamak böyle birşeydir. üniversitede (29 yaşına kadar okudum 16 yaşından itibaren de türlü türlü bir sürü işte hep çalıştım.) okurken güzel bir terim öğrenmiştim: "içeriden bilmek" bir babanın ne yaşadığını dışarıdan bakıp anlayabilirsin; ama baba olduğunda bu hissi yaşayarak içeriden bilen bir kişi olarak anlayabilirsin. o yüzden burada 26 yaşında çocuğu olmayan kimse babanın ne düşündüğünü ve söylediğini gerçekten içeriden bilerek anlayamaz. Haklıdır veya mutlaka iyi düşünmüştür diye de bir iddiam yok. Belki sadece sıkıldı ve çok kızarak seni başından savmak istiyor. Ama sence böyle bile olsa buna hakkı yok mu? öncelikle senin bağımsız olmanı istiyor ki bu çok iyi bir şey senin için de; ayrıca kendi de daha rahat ve senin geleceğin için korkup endişelenmeden rahat bir yaşam sürmek istiyor artık. Bu da kötü bir şey değil ve bencillik değil. Sen yük olmadığını düşünüyorsun, duş alınca mı gözüne batıyor diyorsun; keşke babanın ne hissettiğini anlayabiliyor olsan; keşke benim oğlum benim onıun için hissettiklerimi %100 anlayabilse. Ben bu konuda çok özverili ama çok da şanslı bir babayım. Oğlum bence beni büyük ölçüde anlıyor. Belki %100 karşılık verip doğru davranmıyor ama hangimiz hep çok başarılı davranıyoruz ki. Kalp rahatsızlığım var 10 senedir, oldukça sağlıklı hissediyorum sağlığımı düşünüyorum ve gerekenleri hep yapmaya çalışıyorum ama inan ki hep bir ölüm korkusu yaşıyorum. Oğlum hayatını yaşasın ama geç kalmadan bağımsız olarak yaşayabilen bir kişi olsun ve ben de içim rahat edip onun geleceğinin artık sağlam olduğunu düşünerek huzur içinde ölebileyim. Sadece bunu istiyorum.
Eve git ve babana sımsıkı sarıl lütfen.
Kıymetli büyüğüm, baba olmadan baba gibi hiç bir zaman düşünemeyeceğim ama umarım baba olduğumda bu geçirdiğim günleri hatırlayıp daha iyisi olmak için çabalayacağım. Duş vs diye belirttiğim konu tamamen bir anlık gaflet ile yazılmış konular bunları sorun etmeyeceğini inanın biliyorum, öyle biri değil. Bugün akşam saatlerinde güzel bir iş teklifi aldım, bir kazı çalışmasının teknik resim çalışmalarını yapacağım ve sürekliliği olan bir iş ve inanın bu işe gram sevinemedim bile.
Sözüm söz son dediğinizi yapacağım. Ek olarak ağabey, sana ve ailene uzun, hayırlı ve musmutlu bir ömür dilerim. Umarım her şey gönlünüzce olur. Kıymetli tecrübelerinizi ve yorumunuzu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim