Alıntı
ALLAH cc bizden ne istiyor, kulların hakkını nasıl ödemesini istiyor?
Diğer binlerce dindeki tanrıda bir çok şey istiyor. Herkes islama inanmak zorunda değil. Sen yahudi bir ailede doğsaydın , islamla yakından uzaktan alakan olmayacaktı.

Alıntı
Eee nasıl olur da "Namaz kılmayan dürüst olabilir"?
İmkanı varken, Borcunu ödemeyen insan nasıl dürüst olabilir?.
Namaz kılmanın dürüstlükle yakından uzaktan , en ufak alakası bile yok , istediğiniz ülke , şehir , kişiyle ister test , isterseniz istatistiksel olarak kıyaslayın.

Alıntı
Ben demiyorum ki,,, tüm namaz kılanlar dürüsttür...
Ama dürüstler "Namaz Kılar" diyorum...
Dürüstler namaz kılar dediğinizde , namaz kılmayanlar dürüst değildir demek oluyor.
Siz biri ile ticaret yaparken öncelikle namaz kılıp kılmadığını mı soruyorsunuz ?
Üzgünüm ki ne dürüstlüğün ne Ahlakın din ile alakası yok. Bunlar toplumların kültürü , genel kuralları ile daha çok alakalı.
Dinin bunların üstündeki etkisi düşük , ayrıca direk islamla bile alakalı değil hemen hemen her dinde bu tarz öğütler yer alıyor.

Herkes tarafından bariz olarak kötü bilinen bir şeyin , kötü olduğunu islam söylüyor diye bu kural islama ait diyemezsin. İnsanlar var olduğundan beri toplumsal ahlak kuralları var.

Çalmayın , dürüst olun , İyilik yapın , ihtiyacı olana yardım edin vs gibi şeyleri islam bulmuş sanki islam yokken kimse kimseye iyilik yapmıyor yolda tuttuğunu kesiyor önüne geleni dolandırıyor gibi bir algı var ortada : )

Her neyse elbette inanç , herkes istediğine inanır . Ben Dinin , kişi ve Allah arasında kalması gerektiğini savunurum. Bazıları kızsa 'da aşırı dincilik diyeyim toplumları yıkıma sürüklüyor. Dinler çok fazla manupuleye açık çünkü. Binlerce yıldır değişmeyen şeydir bu.

Son olarak örnek vermem gerekirse , Siz bu söylediklerinizde samimi iseniz. Bir kişi sizi 5 vakit namaz kıldığına , islamı sonuna kadar yaşadığına inandırarak kolay şekilde kandırabilir , dolandırabilir.
Önünüzde 2 seçenek var ya din kardeşin olduğunu düşündüğün kişiye güvenemeyeceksin yada güvenip dolandırılacaksın

Demek istediğim şey bu.

ZENT_MEDYA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak anlaşılmamış mevzuu...

Dürüstlük, haklıya hakkını vermektir doğru mu?

En çıok hak sahibi ise , bizi yoktan var eden, her türlü nimeti bahşeden Allah cc dır...
Düşünün ki,,,, 2 dakika havasız yaşayamıyoruz, sadece havanın hakkını ödemek istesek ömrümüz yetmez...
Madem ki, dürüstlük haklıya hakkını vermek,,, en çok hak sahibi Rabbimize önce ödeme yapmamız gerekmez mi?

ALLAH cc bizden ne istiyor, kulların hakkını nasıl ödemesini istiyor?
-İnsanları ve cinleri ancak beni tanısınlar, ibadet etsinler diye yarattım...diyor...
En önemli ibadette Namazdır...
Eee nasıl olur da "Namaz kılmayan dürüst olabilir"?
İmkanı varken, Borcunu ödemeyen insan nasıl dürüst olabilir?

Ben demiyorum ki,,, tüm namaz kılanlar dürüsttür...
Ama dürüstler "Namaz Kılar" diyorum...