Hocam be derdini anlatma şeklin çok hoşuma gitti. Bir adamın yazı stilinden bile karakteri ortaya çıkıyor. Sen çok düzgün bir adamsın. Yazdıklarını okuyunca "26 yaşında ben bu kadar olgun muydum?" diye düşündürdün beni. Baba atadır. Döver de sever de. İnsanların sinir kat sayılarının her geçen gün yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Belki de bir anlık gaflet ile söylenmiş bir söz. Çok takma kafaya. Umarım akademik kariyerin ve ekonomik durumun istediğin seviyede ilerler. Her şey gönlünce olsun..
Gözlerimin dola dola okuduğum beni motive eden bir yorum oldu. Kıymetli büyüğüm, güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Umarım hayat bizler için, hepimiz için güler yüzünü gösterir. Hem maddi hem manevi mutluluğu yaşamamız dileğiyle. Çok teşekkür ederim
hocam ben 21 yaşındayım aynı şeyleri duymmaak için internetten kazandıgım parayla, kahvaltı , elektirik , internet ve suyu ödüyorum kimse bişey demiyor
Maşallah hocam paranız bereketli olsun. Bu arada bizim hanede konu maddiyat olduğunu düşünmüyorum, fiziksel bir iş yapmadığım için onlara göre sabahlara kadar PC başında oturmam boş geliyor. Kıymetli yorumun ve hayat tecrüben için teşekkür ederim.
Neden 26 yaşında hâlâ Baba evinde yaşayıp o yaşa kadar para biriktirip ayrı eve çıkamadınız/evlenemediniz?
Şöyle ki hocam bir çok kez farklı model de kendi işimi denedim çok güzel paralar da kazandım fakat sonu hüsran ile bitti bunun sebeblerin içinde kendi hatamda var. Borç kapatmak için 2 işte çalıştığım zamanlar oldu. Hiç bir işim hiç bir zaman tam rayına girmedi, yüzüm gülmedi. Bu sebepten dolayı ayrı eve çıkmadım. Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Aynı durumları bizzat yaşadım ve ara ara yaşıyorum aynı tarz bir konu kendim bile açtım aylar önce. Ve üstelik burdaki hocalarım ALLAH razı olsun güzel ve kendi yaşantılarından görüp geçirmiş kişiler olduğundan onların yorumları ile ve kendi düşüncem ile yola çıkarak bir iş buldum çalışıyorum şuan / iş maaş eve (internet gelirleri bana) kendi maaşımı aileme vermek zorunda kalıyorum borçlar giderler maddiyata destek amaçlı ve internet gelirlerim ile de faturamı ödüyorum kendime harcama yapıyorum birçok gelir fonu oluşturmuşum birkaç işler projeler kolluyorum harcama yapıyorum anca idare ettirmeye hergun bir az daha her gün biraz daha bilgi ve gelişime açık oluyorum gelir x1 iken x2 ye yükseliyor üstelik kendi işimde kendimi maaşlı çalışan sayıyorum. Patron benim gelir bana kalmış oluyor ne kadar çok emek o kadar çok gelir.
Kısaca hocam : gelir fonu oluşturmaya çalışın ve kesinlikle geliriniz olmalı genel olarak aynı yaşa yakınız ve ailelerimiz çalışmamızı istiyorlar calismamız gerek çogu aile bireylerimiz yaptığımız işleri bilmiyor bile.
Kendinize rahat size uygun bulabileceginiz bir iş bulun ve o işte mecburen severek yapın alışın ve o işin maaşını eve verin.
Sonrası illa bircok zaman ve vaktiniz olacaktır kendi işinizi de ekstra yapın gelirlerinizi oturtun ve gelirleriniz de size kalır patron sizsiniz ne kadar çok emek o kadar çok gelir.
Kesinlikle ve kesinlikle aile bireylerinizin kalbini kırmayın olumlu dunya sonucta bugun variz yarin yokuz.
Her şekilde aile haklıdır yaş geldi geçiyor onların yaşam standartlarını sarsmicak şekilde kendi adıma konişim yuvadan uçma vakti gelmiş geçmiş bile
Uzun olduysa rahatsızlık verdiysem affola 🙏
Estağfurullah hocam kaleminize sağlık. Aslında ölümlü dünya bugün varız yarın yokuz bu cümle bile benim için yeterli kalıyor. Kıymetli yorumunuz ve bana anlattığınıx tecrübeleriniz için teşekkür ederim.