bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bunun adına resesyon denir. Enflasyon yüksek olduğunda, kontrollü olarak piyasa resesyona sokulur. Belirli bir süre boyunca durgunluk yaşanır, tüketim kısılır. Sıkı para politikası uygulanır. Piyasaya para salınmaz. Aksine piyasadaki para çeşitli yollarla çekilir. Kenarda parası olan harcar. Parası olmayan vitrinleri seyreder.

Tüketim iyice kısılır, kısılır. Kimse satış yapamayınca firmalar kar marjını iyice düşürür. Bazıları ürünleri çöpe atmamak için zararına satar. Bazıları eleman boş durmasın diye zararına iş alır. Kenarda parası olan ölücü, cimri kitleler bu tür krizleri fırsata çevirip sıkı pazarlıklar yaparak, daha ucuza mal mülk sahibi olur.

Enflasyon belli seviyelere inince tekrar kontrollü olarak resesyondan çıkılır.

Ancak bizim ülkedeki enflasyonun sebebi, kamu harcamalarının çok yüksek olmasından kaynaklı olduğu için bizim işler biraz zor toparlanır. (Kamu harcamalarını karşılamak için para basılıyor.)
Kamu harcamaları kısılmak yerine işçi kesiminin maaşları azaltılıp, tüketimi kısılarak işçi kesimi köleleştiriliyor.
Hocam acaba bende mi durgun yoksa herkeste mi böyle diye merak ettim de böyle giderse ülke yaşanmayacak bir duruma gelecek gerçekten işin içinden çıkılmayacak bir durumda herşey.