Intel işlemci yerine AMD işlemci de tercih edilebilir. AMD işlemcilerin ön bellekleri Intel işlemciye göre yüksek oluyor.
KENDİMCE BİR SİSTEM TOPLADIM;
NOT: Aşağıdaki sistem tamamen bilgi amaçlıdır.
ANAKART:
https://www.akakce.com/anakart/en-uc...863611010.html => 4 adet ram slotlu bir anakart modeli ile ilerleyen zamanlarda 2 adet daha aynı Mhz özelliklerine sahip ram ekleyebilirsiniz.
İŞLEMCİ:
https://www.akakce.com/islemci/en-uc...632244017.html => 6 çekirdek / 12 izlek ve 32 MB ön belleğe sahip bir işlemci. İşlemci özelliklerine
buradan bakabilirsiniz.
EKRAN KARTI:
https://www.akakce.com/ekran-karti/e...607451897.html => 4000 serisinde çift fanlı en uygun model olduğu için tercih edilmiştir. Kendi sistemimde aynı markanın 3060 TI modelini kullanıyorum.
RAM:
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-k...173414045.html SSD:
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-m...131443055.html SIVI SOĞUTMA:
https://www.akakce.com/islemci-sogut...050740273.html KASA:
https://www.akakce.com/bilgisayar-ka...620354300.html TOPLAM SİSTEM FİYATI: Yukarıdaki parçaların 23.09.2024 tarihi itibariyle toplam tutarı
26.908 ₺ (Türk Lirası)'dır.
** Fiyatın artmasına sebep olan nedenler;
- Sıvı soğutma. Hazır sistemlerin çoğu stok fanla ya da tek fanlı kule tipi soğutucu ile gelmektedir. Bu da işlemcinizi rahat soğutamayacaktır.
- Ram kapasitesinin 32 GB olarak toplanmış olması. Kullanacağınız programlarda Ram kapasitesinin yüksek olması performansınızı etkileyecektir.
- Anakart modelinin 4 slotlu olarak seçilmesi. yukarıda da belirttiğim gibi ilerleyen zamanlarda ram yükseltmesi yapmak istediğinizde 2x16 GB 3600 Mhz özelliklere sahip ram eklediğinizde sisteminiz sizi bir kaç yıl daha rahat götürür.