Merhabalar,
Aslında burada herhangi bir "cambazlık" vb. bir sorun bulunmamakta. Tam tersine, koşulları satış ortaklığı için kolaylaştıran bir uygulama var. Cümle de çok yoruma açık gibi durmuyor. Burada söylenmek istenen, bir kişi 30 günden daha uzun bir süre önce sitemize kayıt olduysa, linkinizle gelip alışveriş yapsa bile komisyon ödenmeyeceğidir.
Örnek senaryolar;
1. Zaten müşterimiz olan biri, sizin vereceğiniz bir Google reklamını tıklayıp linkinizle gelerek 1 hizmet daha alıyor. Bu size referans yazılıyor, çünkü sizin linkinizle gelip hizmet aldı, ama haliyle ödenmiyor çünkü zaten bizim müşterimiz olan birisi.
2. "Madem hizmet alacaksın, benim linkimle al, komisyonu paylaşalım" vb. gibi planlarla zaten bizden hizmet alan kişilerin satış ortaklığını kötüye kullanmasını engelleniyor.
Örnekler çoğaltılabilir.
Cümlede farklı bir anlam bulunmamakta. Yani net şekilde, "burada referans görüyorsanız ama bekleyen komisyona eklenmiyorsa, bu kişi zaten bizim 30 günden daha eski bir üyemizdir, o yüzden komisyon vermiyoruz" anlamı taşıyor.
Peki satış ortaklığı nasıl çalışıyor?
1. Bir kişi doğrudan linkinizle girer, üye olur ve hizmet alır, komisyon alırsınız.
2. Bir kişi linkinizle siteye girer, üye olmaz, hizmet almaz, bir sonraki gün linkiniz olmadan sitemize girer, üye olup hizmet alır, komisyon kazanırsınız(linkinizle girdikten sonra 30 gün içinde alım yapması gerekli).
3. Siz bir kişiye Güzel Hosting'i önerirsiniz ama linki iletmezsiniz, ortamınız yoktur o an vs, bu kişi linkiniz olmadan siteye girer, kayıt olur. 30 gün içinde siz linkinizi verirsiniz, o linkle girip halihazırla açtığı üyeliği login olur, siparişni verip hizmetini alır. Siz yine komisyon kazanırsınız. Böylece sırf ilk anda linkle girmedi diye komisyon kaçırmazsınız.
Yani aslında bu 30 günlük süre hem bizi hem de satış ortaığını koruyan oldukça iyi bir uygulama.
Sitedeki not ciddi bir açıklama gerektiriyordu, teşekkürler.
Bu arada 13 yıl önce satış ortaklığıyla tanıştım. Satış ortaklığının nasıl yürüdüğünü biliyorum.