Günümüzün en çok kullanılan Wordpress optimizasyon eklentilerinden birisini anlatıyoruz.
Bu içeriğimizde WP Rocket ayarları nasıl yapılır bu konuya değineceğiz.
Adım adım size ayarların nasıl yapıldığını anlattığımız bir videomuz hali hazırda mevcut.
Eğer temel ayarları öğrenmek istiyorsanız, direkt olarak bu videoya geçiş yapabilirsiniz.
https://youtu.be/CgA9ntLyFeo
WP Rocket'a özel olmamakla beraber optimizasyon yaparken genel olarak aklımızda bulundurmamız gereken temel bir bakış açısı var.
- Ne kadar az fonksiyon, o kadar iyi performans.
Bu bakış açısı, sitemizde kullanmadığımız fonksiyonları, eklentileri, özellikleri ve gereksiz her türlü ayarı kapatmaya dayalı.
Optimizasyon ayarlarında da bakış açımız bu şekilde olmalı.
Forumda çoğu "optimizasyoncuda" gördüğümüz bir sıkıntı var.
Hız optimizasyonu hizmeti verdikleri kişilere bütün ayarları açıp bırakıyorlar.
Günün sonunda bu, sitelerin hız performansını iyileştirmekten ziyade kötüleştiriyor.
Aynı durum LiteSpeed Cache'de de mevcut. (Konuk Modu açanları saymıyoruz bile.)
WP Rocket'a geri dönersek, çoğu web sitesi için temelde yapmanız gereken 3 ayar bulunabilir.
Bunlardan ilki JavaScript dosyalarının yüklenmesini optimize etmektir.
İkincisi, sayfa önyükleme fonksiyonunu aktifleştirmektir.
Üçüncüsü ise eğer başka bir yerden bu fonksiyonu aktifleştirmediyseniz, Lazy Load kullanmaktır.
Bunun haricinde zaten önbellek otomatik olarak WP Rocket tarafından sitenize atanır.
Elbette ki bu temel ayarlar her web sitesinde işe yaramayacaktır.
Özel optimizasyon gerektiren durumlar, daha iyi performans verecek ayarlar mevcut.
Bu önerilerimiz sadece kendi optimizasyonunu kendisi yapmak isteyen kişiler için yönlendirme niteliği taşır.
Daha detaylı bir anlatım zaten videomuzda mevcut.
Yorumlarınızı bekliyoruz. İyi forumlar dileriz.