1. Duygusal Bağlantılar ve Objektiflik Kaybı
Arkadaşlar ve akrabalarla iş yaparken duygusal bağlar daha ön planda olabilir. Bu kararın objektifliği zorlaştırılabilir. Rasyonel kararların alınması yerine kişisel sorunlar nedeniyle tavizler verilebilir veya sorunlar göz ardı edilir
2. İletişim Sorunları
Akrabalar ve arkadaşlar arasında, iş dışında daha rahat ve samimi bir iletişim tarzı olduğu için iş yerinde profesyonel olanakları korumak zor olabilir. Bu da yanlış anlaşılmalara veya ayrılmaya yol aç
3. Çıkar Çatışmaları
İş yaparken maddi ve oluşturmak ön plandadır, ancak kişisel ilişkilerde güven ve duygusal bağlar daha baskın olabilir. Akrabalar veya arkadaşlar arasında çıkar çatışmaları daha zor yönetilebilir ve bu durumdaki bazı gruplara
4. İş Sorunlarının Kişisel İlişkilere Zarar Vermesi
İş ortaklıklarında sorunlar her zaman olabilir, ancak bu sorunlar arkadaşlar veya akrabalar arasında yaşananda kişisel ilişkilere de yansıyabilir. İş kaybında yaşanan dostlukların veya aile bağlarının kopması
5. Beklentilerin Uyuşmaması
Arkadaşlar veya akrabalar arasında iş yaparken herkesin beklentileri farklı olabilir. İş yükü, sorumluluklar veya kâr paylaşımı konusunda anlaşmazlıklar yaşanabilir ve bu ilişkiler
Bu tür riskler nedeniyle insanlar genellikle arkadaşlar ve akrabalarla iş birliği yaparken dikkatli olmayı tercih ederler. Ancak bu durumun her zaman geçerli değildir; Güvene dayalı, açık iletişim sahibi ve rollerin net olarak belirlendiği büyümelerde başarılı iş ortaklıkları da mümkündür
Hocam çocukluk arkadaşın olunca kırmak da istemiyorsun.
Tüm iş yükü bende.
Kendisi de çalışıyor bir işte.
Dijital taraf bende olacak, o da işten gelince üretime yardım edecek.
Buna rağmen ben %60 o %40 alacaktı.
Payı %30 bile etmezdi ama seslenmemiştim.
İzleyeceğim.