Merhaba k.maras da bulunan köydeki arsamız. Hüyük etrafında olduğu için sit alanına girmis
1950 yılında dedem köyde bir arsa almış buna ARSA 240m2 ev yeri 2000m2 bahçesi ev Hüyük etrafın olduğu için. Ev Depremde yikilmistir yerinde dönüşüm hakkı verilmiş ancak. Depremden önce 1. Derece sit alanı olarak yapılandırılmış ve bizi müteahhit aradı sizin ev yapılmıyor dedi neden dedik. 1. Derece sit alanı olmuş ev yeriniz dedi. Biz ilk defa duyuyoruz. Turizm kültür bakanlığı takas yapıyormuş. Devletin. Köydeki arazilerinden ama bu işlemi. Şikayet edip mahkemeye versek en. Az 1 sene geçer o zamana kadar. Yerinde dönüşüm olayı biter yine. Yararlanamayiz. Bu durumda ne yapmamız lazım fikri olan. Varmı
Bana müteahhit başka arsa satin al oraya yapalım diyor ama köyde satlik arsa yok varsada hep miras malıdır nerden bulalım alalım dedim köyde şu an yerinde dönüşüm ile evi yıkılmış yapilmayi bekleyen 20 den fazla mağdur var sebebi sit alanına giriyor olması bu ne saçmalık sit alanına girmesi depremden 4 ay onceymis depremden sonra olsa yine olurdu diyor ama şu an ne müteahhit ne ben kendim ev yapamıyorum. Dedem 30 büyük altın verip almış o zamanlar bu arsayı şimdi bu işin icinden nasıl çıkacağız muhtara yazdım dilekçe verin belki. İlgilenirler dedim oda zor dedi devlet kendimize ait tapulu malımızı 1. Derece sit alanı yapıyor haberimiz yok hepsini geçtim zaten satma gibi niyetimiz yok ama ev hakkımız vardı 750.hibe 750 taksitli ödemeli çelik ev yapılacaktı Onuda geçtim kendi imkanimizla bile yapamıyoruz bu nasıl bir iş arkadas bari öyle. Birimize ulaşıp aha şu arsayı size verdik burayı sit alanı yaptık demediler iyi bilen bir bilir kişi varmı. Avukat vs babam annem depremde evi yok şimdi benle kalıyorlar köyü çok istiyorlar ama malesef ev yikik