NymO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz bu olayı mahkemeye iyi bir avukatla verin savcı onların içinden geçer
UPRSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merak ettim hocam bilgili birileri varsa bizde öğrenelim
xAsAx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dedektifliğe gerek yok rıza dışında bir tapu devrivarsa hem tapu tescip iptal davası hemde sahtecilik ile ilgili ayrı ayrı dava takip etmek için bir avukattan yardım almalısınız
Fahrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla resmi evrakta sahtecilik suçu işlenmiş gibi gözüküyor. Vakit kaybetmeden savcılığa gidip şikayetçi olun. Söz konusu teyzenin oğlu, kızı giderse daha iyi olur. Sahtecilik ispat edilemese bile yapılan işlemler iptal edilebilir. Teyzeyi götürüp kapsamlı bir sağlık raporu alınmasında fayda var. Ya da savcılıktan bu talep edilebilir. Savcılık rapor alınması için sevk edebilir. Ayrıca işlemleri başlatırken karşı tarafın taşınmazı devir etme ihtimali olduğunu bunun için tedbir koyulmasını talep ettiğinizi belirtin. Geçmiş olsun.
İyi forumlar
xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarı ile 2 raporda da sağlıklı denmiş ve teyze rızası ile devretmiş. Siz neden itiraz ediyorsunuz tam olarak onu anlamadım? Çocukları ne diyor bu işe?
xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belgede sahtecilik olduğuna emin misiniz? Belki tam tersi hasta diye vasi olarak geçmiştir ve satmıştır. Bu şekil değilse yapılacak iş direkt savcılığa gidip durumu anlatması diğer kardeşlerin. Savcı polis eşliğinde rapor aldırıp ona göre dava açıp açmamanıza karar verebilir.
youtuber53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ücreti ile engelli raporu, rapor değerini yukselten var şahidim. Bu da çok zor değil herşeyi yaparlar.
konu sonuca vardı arkadaşlar güncelleyeyim

belgede sahtecilik, rüşvet, rıza dışı imza, imza yetisi olmadan vasi'siz imzalama olarak değerlendirildi ve bu olay içerisinde sorumlu kişiler hakkında ağır ceza başlatılcaktı
bütün bu olaylar gelişirken abinin (dayım) 2 evladından biri (büyük kuzenim) suçluluk psikolojisi olduğu düşünülmekte olup tam bilinmemekle beraber sürecin yaşattığı bir takım bizimde bilmediğimiz şeyler sonucu intihar etmiş oldu
bu olay sonucunda arsaya kan bulaştı denilerek annem ve 2 teyzem dayıma giderek anlaşma yoluna gittiler (suçlamaları geri çektiler çünkü küçük kuzenim ve dayım ve eşi ve bazı akrabalar bunun içerisindeymiş olay kan davasına dönüşebilir diye teyzeler ve annem daha fazla şey olmaması açısından geri çekildiler) haklarından büyük kısmından feragât ettiler çünkü dayım bir evladını annem ve diğer 2 kardeşi ise bir torununu ben ise büyük kuzenimi kaybetmiş oldum
84 yaşında ananemin psikolojik hastalığı ve akli dengesinin yeterli olmaması alınan heyet raporu üzerine (alzheimer) ve daha fazlasıyla vasi davası kazanıldı ve vasi ile tapuya şerh konuldu
şerh ise bu anlaşma için kullanıldı arsayı isteseler yaptırmayabilirlerdi çünkü vasi bizim tarafımızdan teyzelerimden birinin oğluna verildi
anlaşma sonucunda her kız kardeş kendilerine ait olan %25 hakkı almak yerine %2'lik hakkı aldılar 3 kişi başı 1 daire verildi geri kalan 47 daire dayıma bırakıldı
gerekli yerlerle görüşmemiz sonucunda olayın ilk tapu devrinden bu yana 20 yıl geçtiği için tapuyu ilk haline döndürebilmemizin tek yolu annemin devlet hastanesinde rapor alıp kaydı olmasıymış fakat bu olmadığı için bu yol izlenemedi.