Reklam gösterimleri genelde kişiselleştirilmiş olarak gösterilir. Ortalama olarak sizin gördüğünüz yerlerde bende görürüm ancak farklar olur. Sizde ara ara kesilmesinin 2 sebebi var;
birinci sebep reklamları sürekli görüntüleyip tıklamadığınız için, google sizi potansiyel bir müşteri olarak görmüyor ve başka tıklayabileceğiniz sonuçlar gösteriyor.
ikinci sebep ise arama ağı sonuçlarında ilk sayfada 8 adet gösterim alanı bulunmakta ve genelde tüm reklamlar en üst kısımda görünmek için açık arttırma usulü teklif veriyor, bu da reklamların sırayla gösterilmesine sebep oluyor. Reklam performansınızda en üstte % kaç oranla görüntülendiği ve o sonuç için reklamlarınızın kimlerle çakıştığı gibi değerleri panelinizde görüntüleyebilirsiniz.
Diğer sorunuza gelecek olur isek, öğeler kısmı tamamen farklı bir metrik ile ilerlemektedir, henüz panelde bununla ilgili çok detaylı veriler olmasa da genelde, reklamların görüntülenmesinden daha az görünürler ve siz potansiyel bir müşteri değilseniz size göstermesi için bir sebep yoktur.
Ayrıca bütçenin yüksekliği sizin girdiğiniz reklam saatlerine göre belirlenmez. Saatlik aralıklarla belirlenir. Çünkü anlık olarak bir çok reklam başlar, reklam biter, başka reklam girer veya başka reklamlar farklı tbmler verir gibi gibi. Burada hesaplamayı bütçe/reklamda olduğunuz saat ile belirleyip saatlik bütçenize göre hedefleme yapabilirsiniz. Panelde saatlik erişim ile ilgili bilgi veren reklam zaman planlaması gibi bir bölüm mevcut buradan saat aralıklarının tekliflerini de ayarlayabilirsiniz.
Tüm bunları geçecek olursakta reklamda asıl olan hedefleme ve dönüşümdür. Şayet manuel olarak bir teklifleme içerisindeyseniz ya reklam çıkmayın yada akıllı kampanyaları deneyebilirsiniz. Çünkü hedeflemeniz olmadan ve dönüşüm datası toplamadan doğru ölçeklendirme yapamazsınız ve boşa para yakarsınız.
Ölçeklendirme yapan birisi sizin aldığınız performansı 10'da 1 bütçeyla alma olasılığı yüksektir. Bu değerler sektörlere, kalite metriklerine, kalite puanlarına, web sitenizin performansına. Açılış sayfanızın deneyimine ve markanızın PR'ına kadar bir çok konuya bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Saygılarımla, iyi forumlar dilerim.
Öncelikle bu uzun ve faydalı cevap için teşekkür ederim.
Reklam zaman ayarlaması yapmadım çünkü reklam 7/24 yayınlanması gerekiyor.
Teklif olarak
tıklama sayısını en üstte çıkartma olarak ayarladım ve tbm biraz yüksek yazdım genellikle ilk sırada çıksın diye.
Bilmiyorum belki diğer teklif türleri daha faydalı olabilir. Müşteri siteye girsin ve telefon etsin ya da hiç siteye girmeden öğelerden reklama tıklasın, bizim amacımız bu.
Edit: bu arada evet belki biz reklamımiza tıklamadigimiz icin bir süre sonra reklamı bize göstermiyor olabilir ama çoğu rakibimizi sürekli görüyoruz ve onlara da maddi kayıp vermemek için tiklamiyoruz. Sizin söylediğinize göre onlari da görmememiz gerekiyor. Fakat sadece kendi reklamımız kayboluyor.