Hocam otizm bir çok çeşidi vardır, belki de doğru olabilir , tabi bir uzamanla ile yeterli kalmamak lazım. Geçmiş olsun.
Evet En yaygını Paracukka olanı Nasıl bir hastalık ki 15 gün online kurs alıp uzman olunuyor ve Devlet rehabilitasyon masraflarını ödemeyi kabul ettiği yıl patladı.
Çocuk depresyonda olabilir, Duyma sorunu olabilir ,konuşma bozukluğu olabilir, Huyu sessiz olabilir Vs. Bu teşhis tam bir fiziki muayene sonrası ve Uzun süreli inceleme ile olur. (Elin gavuru böyle yapıyor. Hani Araştırmaları yapan ve kitapları yazanlar var ya )
Olayla yeni karşılamadım "Dr çocuğa Otistik demiş sebep etrafı ile ilgilenmiyor ve kimse ile konuşmuyor.
Ben devreye girdim 10. Dk sonra çocuk benimle iletişim kurmaya ve oynamaya başladı. Olay Şu : Anne kısa aralıklarla doğum yapmış ve 2. çocukla ilgileniyor ilk çocuk dışlanmış Çocuk depresyonda ve Annesine düşman gibi bakıyor. Ben kucağıma alıp ilgilenince akşama kadar konuştuk ( 2.5 yaşındaki çocuk ne kadar konuşursa ) Oynadık ve kucağımda uyudu. Babaya Tedavi reçetesi verdim uyguladı ve Çocuk şimdi ortaokulu bitiriyor bu sene 2 dil konuşuyor ve Lise için yurt dışına gitme derdinde.
Verdiğim reçete :
Not: 2.5 Yaşında otizm belirtisi olmaz
Bi tanıdığın çocuğunada demisler ama çocukta bişe yok
Ok adar çok yanlış teşhis gördüm ki sayamam bile. Özellikle anneler çok kolay kabul ediyor maalesef