grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hizmetlerin bulut tabanlı olarak çevrimiçi sunulmasını nasıl bu kadar uzak bir açıdan eleştirebildiğinize anlam veremedim.
Her defasında yeni sürüm için yeni bir CD satın alıp yeniden kurulum yapmayı mı önerirdiniz?
Bulut tabanlı demek uzaktan erişilebilir demek, bu da her zaman güncellenebilir yani geliştirilebilir demek. Ayrıca tedarik ve depolama masrafları gibi birçok külfetten kurtarıldığı için çok daha uygun fiyatlara erişebiliyoruz. Hem de istediğimiz zaman istediğimiz yerden. Konu daha da örneklendirilip uzatılabilir ama kısacası size katılmıyorum
Depolama ile hiç alakası yok hocam.
Burada ki sorun şirketlerin sattıkları ürün ve hizmetleri kendi çıkarlarına göre kullanmaları.
4K diye en üst paketi aldığınızda Netflix size sadece hd çözünürlükte hizmet verebiliyor. Bunu ayarlamanızın imkanı yok (uygulama içinde).
Veya Adobe ürünlerini eskiden aldığınızda ömür boyu kullanıyordunuz.
Şimdi aylık aboneliğe döndüler ve fiyatlar fahiş derece de arttı. İptal etmemek için de 40 takla atıyorlar. Bu yüzden FTC ile başları belada. İyi ki Figma yı alamadılar.
Aslında uygun fiyata da elde edemiyorsunuz.
Yazılıma bir kere para verdiğiniz de ömür boyu size ait olurken abonelik modelinde devamlı ödeme yapmak zorundasınız.
Geçenlerde Adobe yapay zekasını da geliştirmek adına politikaları içerisine sıkıştırdığı bir madde ile ürettiğiniz tüm içeriklerin haklarına sahip olabiliyordu.
Olay fark edilince geri adım atmak zorunda kaldı.
Veya bir oyun alıyorsunuz, korsan kontrolü yüzünden akıcı oyun oynayamıyorsunuz. Korsan indiren sizden daha iyi oynuyor.
Ve bu şirketler istediği anda satın aldığınız içeriği silebiliyor. Gerekirse hesabınızı dahi kapatabiliyor.

Keşke sorun depolama ile alakalı olsaydı.