Ben 24lü yaşlarımda bazı sebeplerden dolayı panik atak hastası oldum. İlk geldiği günü şuan hatırladım yolda bile yürüyemiyordum o dereceydim. Panik atak yıllarca süren bir hastalık yıllar geçtikçe kontrol etmeyi öğreniyorsun. Rahat huzurlu ve stresten uzak bir hayat kurman lazım, hobi yapman lazım sevdiğin kadın varsa cocuğun varsa v.s bunlarda olumlu yönde düzelmeni sağlıyor.

Şöyle durumları yaşayacaksın bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyeceksin hep o hastalıkla yaşayacak gibi zannedeceksin ama merak etme yıllar zaman ve aldığın yaş ile kontrol etmeyi öğreniyorsun. Sende öğreneceksin. Spesifik olarak şunu yap daha iyi kontrol edersin demek yanlış olur her kişinin yaşam standartları, yaşadığı ortam, şartları değişik oluyor. Ama net birşey diyebilirim mutlu olacağın şeyler elle ayıkla koy önüne ve onların üzerine gidip uygula anlık unutacağın şeyleri keşif et.

Zamanla göreceksin zaten kontrol etmeyi öğreniyorsun. Şunuda net olarak diyebilirim %100 atlatacaksın ondan yana şüphen olmasın fakat şunuda unutma bir şekil oda senle birlikte gelecek ama artık o konuda o kadar usta olacaksın ki kontrol ettiğin için bir sorun olmayacak.

Panik atağın ilk evleri ilk dönemleri şiddetli oluyor yıllar geçtikçe eskisi kadar yaşamadığını anlayacaksın. Çok aşırı ataklar geçirirsen de gidip iğne ol rahatlatıyor.

Rahatla o aklındaki korkuları çıkart çünkü beynin senle basit oyunlar oynuyor. Kitap oku, minyatür ev yap, farklı hobilerle uğraş. Bu hastalığın olayı zaman. Zamanla geçiyor rahat ol.