Bu süreçte kayıt kuruluşları çok pasif davranıyor, müşterilerinin hakkını koruyamadığı gibi hiçbir aksiyon almıyor.
Normal şartlarda yürütmeyi durdurma kararı almak için avukatlarınız mahkeme kapılarını aşındarması gerekirken sizden hiçbir çıt çıkmıyor.
7 aydır paramız hesabınızda yatıyor, müşterileriniz mağdur oluyor ama ses çıkartmıyorsunuz, neden bu kadar sessiz kalıyorsunuz ?
@Gri;
@yoncu;
@atakdomain;
TRABİS de sözleşmelere göre yönetim kurulu karar alıyor, bir karar alırken bize de sormuyorlar ve aldıkları kararı bize de bildirmiyorlar karar alıp uyguluyorlar, bir karar aldık şöyle yapacağız deseler hemen arar bu karar yanlış mağduriyet oluşur deriz ama biz de karar uygulandığında haberimiz oluyor. Normalde alan adı depolama sözleşmelerde yasak, ama bu alan adı depolamak neye göre belirleniyor belli değil, yönetici derse ki herkes bir domain alabilir, bir kişi birden fazla başvuru yaparsa diğerlerini iptal edelim bize sormadan hemen uyguluyorlar, eğer o yönetici derseki barındırma kriteri 1000 domain ozaman ona göre uygulanıyor, yani bir sözleşme var ama açık değil, ayrıca sözleşmede diyelim ki bir güncelleme yapıyorlar örneğin 2022 de bir güncelleme yapılıyor ama yeni kural 2022 öncesindeki işlemler için de geçerli diyerek buna göre yürütülüyor. Normalde hukukta yeni bir kural/ceza/suç maddesi eklenir ise bu eski suçları değil o kanunun resmi gazetede yayınlanması itibari ile işlenen suçları kapsar, fakat bizim ülkemizde işine gelindiği gibi uygulanan kurallar var maalesef. Bizim de trabis ile anlaşma sözleşmelerimiz olması sebebi ile herşeyi de burada ifade edemesem de kısaca biz de bişey yapamıyoruz.