Odamdaki tekli anahtar yerine çiftli anahtar yapacağım. Bu anahtarlardan biri tekli prize gidecek biri de normal lambayı yakacak. Lambayı yakan anahtarı yaptım lamba yanıyor baiarılı şekilde fakat diğer anahtarı bir türlü yapamadım. Ek kablo ile yapmayı denedim prize bağladım ama anahtar açıkken prizin iki tarafına hem artı hem eksiye elektrik geliyor anahtar kapalıyken bir tarafa geliyor bir tarafa gelmiyor ve taktığım hiçbir şey çalışmıyor işe yaramadı yani. Teorik olarak olması gerektiğini düşündüm fotoğraf bırakıyorum.
şimdi şöyle fotoğraftaki mavi kablo faz kablosu ona bir ek yaptım ve ek kabloyu tekli dişi prizin bir tarafına bağladım.
alttaki siyah ve beyaz çıkış kabloları anahtardan siyah olan lambanın ki ve sorunsuz çalışıyor ama beyaz olan dişi prizin diğer tarafına bağlı ama çalıştıramadım.
Aslında anahtar kapalıyken bi tarafa elektrik gelip bir tarafına gelmiyor dişi prizin mantıken çalışması lazım ama açıkken iki tarafa geliyor bu da mantık hatası sanırım anlamadım.
prize böyle bağladım iki beyaz kabloyu.
İzmirde bucada yaşıyorum burda elektrikçi olan varsa iletişime geçebilit veya forum üzerinden bilen biri varsa bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Soru sorabilirsiniz daha çok fotoğraf var