vural01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstadım öncelikle emeğinize sağlık. 58 sayfayı ve bu içeriğe gelmemi sağlayan Case Study içeriğinizdeki yazılanları tek tek okudum. İnternet üzerinden hizmet satıyoruz. Sektörümüz dönemsel bir sektör. Aylık 2.5-3 k arası site trafiğimiz var. Web sitemiz 20 ana kategori, 600 ürün kategorisi ve blog yazıları olmak üzere ayrılıyor. Bir kaç ay içerisinde yapılan çalışmaları sırası ile aşağıda belirtiyorum.

1- Anahtar kelime araştırması yapıldı, benzer ve birbirini çağrıştıran anahtar kelimeler gruplara ayrıldı.
2- Gruplara ayrılan anahtar kelimeler ilgili ana kategorilerine 1000-3000 kelime arası özgün bir içerik içerisinde doğal bir şekilde yerleştirildi. (Günde 4-5 kategori düzenlenecek şekilde)
3- 4-5 günde 1 defa olmak üzere Gpt-4o ile doğru komutlar verilerek blog yazıları oluşturuldu. (Hatta bu blog yazılarından 1 tanesi şu an web sitesinin en çok tıklanan 3. urlsi konumunda. satışa yönelik dönüş olmuyor çünkü içerik tamamen belli bir konuda bilgi almak isteyecek kişilerin arayacağı bir içerik.)
4- 600 ürün kategorisinin Title etiketleri ve meta açıklamaları günde 5 sayfa olacak şekilde düzenlenmeye başladı. (Her bir ürün sayfası için sil baştan bir yenilenme söz konusu çünkü önceki içerikler belirli bir strateji olmadan rastgele yapılmış içerikler)
5- Yaklaşık 5000 adet resmin boyutu küçültülüp tekrar yüklenmeye başlandı. (Maalesef resim alt etiketleri giremiyoruz. Bunun için yeterli vaktimiz ve işgücümüz bulunmuyor. Her bir ürün sayfasında ortalama 50 adet resim bulunuyor.)
6- Değişen urllerin 301 ile yönlendirmesi yapıldı.
7- Bütün ana-alt kategoriler için h1-h2-h3 hiyerarşisi uygulanmaya başlandı.

İlk sorum On-Page seoda bu strateji doğru bir strateji midir ? Şu kısmı bu şekilde yapsan daha iyi olur dediğiniz bir geliştirme önerisi var mı ?

İkinci sorum ise bu kadar ana-alt kategori ve blog yazısı olmasına rağmen iç bağlantı verilmemiş. Araba örneğinden gidecek olursak; X marka arabanın Kırmızı, mavi, yeşil, sarı.... renklerde ayrı ayrı ürün sayfaları olduğunu varsayarsak, her bir ürün sayfasından bu renklerde ki arabanın ana kategorisine, diğer renkleri incelemek için tıklayın. (X ana kategorisi) şeklinde bağlantı vermek doğru bir strateji midir ? Eğer öyleyse bu bağlantılar Dofollow mu yoksa Nofollow mu olmalı ?

Son olarak yaklaşık 300 adet rakibin olduğu bir sektördeyiz. Ancak %95 lik kısmı Seo dan bir haber. Bunu içeriklerinden Titlle ve meta etiketlerinden anlayabiliyorum. Sektörümde ilk 15-20 firmanın içerisindeyizdir. Ancak rekabet gücü Orta-Düşük olan kelimelerde, tamamen seo için optimize edilmiş içerikler, titlle ve meta etiketleri olmasına ve hatrı sayılır bir trafiğe sahip olmamıza rağmen Search Console verilerinde istediğimiz sıralamaları ve görüntülenme sayılarını alamıyoruz. Bunun sebebi ne olabilir, ne tür geliştirmeler yapılabilir ?

Cevaplarsanız çok sevinirim, her türlü tecrübenize ve önerinize sonuna kadar açığım. (Off-Page seo da kendimde yeterli tecrübeyi görmediğim için düzenleme yapmıyorum)
Merhaba, gayet güzel strateji. Sitenizin ve sayfalarınızın yapısı da önemli, zaten bahsettiğiniz şeylere dikkat ettiyseniz breadcrumb, link juice'in doğru şekilde akmasını sağlama, URL yapıları (kısa ve öz olmalı vs), H başlıklar, içerik hiyerarşisi gibi şeylere de dikkat etmişsinizdir. Tabii teknik kısımlar da önemli, canonical URL’ler, sayfaların açılış hızları vs).
Ve tabii site dışı SEO da önemli. Anahtar kelimeler üzerinden link verirseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Şunu kendinize sorun:
“Ben bir blog sitesi sahibi olsaydım, bir markayı ücret almadığım halde ziyaretçilerime tavsiye etmek istediğimde neler yapardım? Marka mı yoksa anahtar kelime üzerinden mi link verirdiniz? İçerikte o markaya kaç adet link verirdim (birden fazla link vermemin ne anlamı olabilir) vs gibi”

DSajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mart guncellemesi ile ingilizce bloglarim dibe vurdu ortalama 1k gunluk hitleri vardi. Rakiplerden daha kaliteli iceriklerim var onlar hala siralama aliyorken ben bir cok sonucta gozukmuyorum bile. Altyapi wordpress tema generatepress
birçok sebebi olabilir, detaylı analiz ve araştırma yapmadan sebebini söyleyemem