darkland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Türkiye ile Amerika'yı degil. Türkiye ile Bulgaristanı vs karşılaştırmanız lazım.

Çin Amerika ile karşılaşamıyor Rusya karşılaşamıyor Almanya bile patates oluyorken hangi akla hizmet amerikada bu Türkiyede bu diyebiliniyor hiç bir şekilde anlamıyorum.
Türkiye her ülke ile karşılaştırılabilir. Böylece durumun vahametini daha net anlıyoruz. Abd farklı bir dünya, tabi ki Abd ile aynı ayarda olmalıyız vs bunlar mümkün şeyler değil. Ben Abd`ye her geldiğimde tüm dünya bir olmuşuz Abd`ye bakıyormuşuz gibi hissediyorum.

Buradaki karşılaştırmaların amacı güç gösterisi değil, ya da dengimiz bir ülke bulmak değil. Dünya da pek çok ülke refah içinde medeni şekilde yaşarken, biz neden bu haldeyiz olayını gidenler daha net görüyor.
Türkiye 15-20 yıl önce bu durumda değildi hem ekonomik hem sosyolojik olarak. Şu an ekonomik olarak çok kötü durumdayız, sosyolojik olarak ise ortadoğu bataklığına saplandık. Ülkede kuralsızlık kural oldu.

Abd`de ise zenci mahalleleri dışında genel olarak medeniyet var, refah var. ( Tüm abd bir eli yağda bir eli balda demiyorum tabi ki )
Avrupa ülkelerinin çoğu da keza iyi durumda.

Biz iyi ülkelerle kendimizi karşılaştıracağız ki ne durumda olduğumuzu net görelim. Önemli sayıda insan Abd ve Avrupa ülkelerinin yiyecek ekmek bulamadığını düşünüyor, bizim uçup kaçtığımızı falan düşünüyor.
Sürekli pişirip pişirip Abd evsizlerinin videolarını paylaşıyorlar. Abd`nin %50 si sokakta yaşıyormuş gibi. Başımıza ne geliyorsa kötüyü örnek alma huyumuzdan geliyor, o yüzden bırakın iyi ile karşılaştıralım, ülkenin gençleri de ona göre daha iyi olmak için motive olsun.