@ibrhmatysn; etiket için teşekkürler hocam, yoğunluktan ancak bakabildim.
Konuda yazılanların tamamını okudum ve hemen hemen hepsine katılıyorum. Türkiye'de bu işi hakkıyla yapan firma sayısı eskiden 1 elin parmaklarını geçmezdi şimdi 2 elin parmaklarını geçmiyor.
Kesinlikle karavan seçimi daha doğrusu karavanda kullanılan malzeme seçimi çok çok çok çok çok kritik. Otoparklar ve karavanparklar ciddi maliyet.
En temizi kiralayarak bu hayatı deneyimlemek. Farklı marka model karavanları kiralayıp deneyimleyerek kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz tip, marka, model üzerinden yürümek.
Karavanı sabit tutmak aşırı mantıklı bir şey değil. Sürekli sabit kaldığında balata kilitlenmesi korozyon elektrik aksamlarda sorunlar vs. bir çok tehditle baş başa bırakmış oluyorsunuz.
-10 / -15 derece de vs ısınma sorunu yaşanır mı sorusunun cevabı ise karavana ve konuma göre değişir.
Eğer sabit bir yerde kalacaksanız, düzgün bir elektrik sisteminiz yoksa ve dışardan besleme almıyorsanız, bu havalarda uzun vadede problem yaşarsınız.
Webasto nihayetinde elektrikte yakıyor. Bu havalarda mükemmel bir panel sisteminizde olsa şarj problemleri yaşanır.
Olurda almayı vs. düşünürseniz yazın bana daha spesifik konularda yardımcı olurum.