Arkadaşlar ve abilerim selam.

Biraz uzun bir yazı olabilir.

Yaklaşık iki ay önce motorsikletimle kaza geçirdim. 3 şeritli bir yolun en sağında 80-90kmh hızla ilerliyordum. Orta şeritte seyreden araç OPET çıkışını kaçırıp ani frenle beraber sinyalsiz bir şekilde önüme atlayıp opete girmeye çalışıyor. Bu sırada arac arka tekerlek hizasından bana vuruyor ve düşüyorum. Motorsikletim pert oldu bende ise 3 adet kaburga kırığı var. Kaskım 360 derece çizilmiş her yerinde sürtünme izi var ve ense kısmından çatlamış. Üstümde kask harici koruyucu hiçbir şey yoktu. Ben kaza yaptığım an takla attığımı hatırlıyorum sonrasında ambulansta açtım gözümü. Mükemmel bir acı vardı ve nefes alıp veremiyordum. Sürekli bilincin gidip geliyordu. Genellikle hatırladığım şeyler ambulansın tavanı, hastanenin tavanı 😆 Ambulanstayken hastaneyi görebileceğimi sanmıyordum çünkü nefes alamamak gerçekten çok umutsuz bir durumdu. Orda o halde nefes alamazken ağzıma alkolmetreyi dayatan polisi hatırlıyorum. Nefes alamadığım halde üflememi istiyordu. Sırtımı dikleştirmelerini bile beklemedi sağolsun. Kazaya sebep olan araç sahibi güya ambulans peşinden hastaneye gelip çantamı filan getirmiş fakat ben hatırlamıyorum hiçbir şekilde. Sonrasında 5 gün hastanede yatışım oldu ve bu süreç içerisinde ne polis uğradı ne karşı taraf. Ayağa kalkamaz haldeyken trafik şubeye gidip kaza tespit tutanağımı aldım, karakola gidip ifademi verdim ve olay yerine gidip kameralara baktım. Olayı gören kamera bulunmuyor galiba. Çok detaylı arayamadım o haldeyken. Sonuç olarak 1-1.5 ay işe gidemedim sözleşmeli personelim. Kadromu yakmış oldum. Motorum hala yedieminde duruyor almadım. Maaş alamadım ve rapor param yatmadı bunun için dosyanın adliyeye geçip soruşturma numarasıyla birlikte rapor parası için SGK ya başvuru yapmam gerekiyormuş. Belli başlı bir kaç avukat ile görüşüyorum fakat hala ne yapacağımı bilmiyorum. Konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar akıl verebilirler mi? Tüm bu anlattığım durumlar için ne yapmam gerekiyor?

Not: Kaza tutanağı kusuru %50-50 vermiş. Ben takip mesafesinden o ise kontrolsüz dönmekten. İşin garibi araçla aynı şeritte bile değilim. Olay esnasında gelen polise benim için alkollü demişler işin birde bu tarafı var fakat kesinlikle alkol alıp yola çıkmam ki zaten alkol testi 0 çıktı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.