hikmettufekci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam size aşağıda sipariş tarihimi, 4 eylül'den beri trabis'te görünen uyarıyı ve dün geçici süreyle boşa düşüşünü gösteren ss'leri ekliyorum. Sizce bu natro'nun sorunu değil mi? nasıl boşa düştü bu domain? ben şubat ayında vermişim ön siparişi, bu domain nasıl oluyor da böyle farklı farklı görünüyor? Natro bunların cevabını veremiyor işte. 24 saat sonra otomatik cevap yazıp geçiyor.

bu benim sipariş tarihim;

4 eylül'den beri trabis ekranı;

bu da bir arkadaşın dün benim alan adının boşa düştüğünü görünce aldığı ekran görüntüsü.

Ben de Natro'yla birebir aynı sorunu yaşadım, hatta şimdi sırf bu sorunu görünce üye olmaya karar verdim ki tek yaşayanın siz olmadığını görün.
Aynı şekilde Şubat ayı içerisinde ön kayıt başvurumu Natro üzerinden yaptım ve tek kayıt yaptığım domain buydu. Natro'ya durumunu sorduğumda, benim sorularıma net cevap vermek yerine anlamsız bir jenerik cevap verip talebimi kapattılar.

Ben de onlara güvenmeyip, jenerik bir İngilizce kelime olduğu için bir ihtimal benden önce kayıt yapan olmuş mudur diye merakla düzenli olarak whois kayıtlarını kontrol ediyorum ve dün akşam üst aynen bu şekilde alan adı müsait ve Takıl listesinde mesajını gördüm. Akabinde, ben de sırf o sırada tarayıcımda guzel.net paneli açık olduğu için bakalım statüsü ne görünecek diye öylesine denedim, domain başvurumu gerçekleştirdim ve kabul edildi. Bu başvuru sonrasında whois statüsü "Bu alan adına başvuruldu" haline geri döndü ve alan adı tüm kayıt kuruluşlarında dolu statüsüne düştü.

Bu arada aynı domain'e, 4 Eylül'den sonra İsimtescil'den başvurmayı denemiştim, o başvurum da dün akşama kadar bekliyor statüsündeydi. Dün akşam kaydımı gerçekleştirdikten sonra İsimtescil'deki başvurum otomatik iptal oldu. Natro'daki ön başvurum ise halen aynı statüde beklemede.

Ek edit: Bu durumdan sonra Natro'ya o kadar kızdım ki orada kayıtlı olan domain'im için hemen transfer talebi başlattım, tam da yenilenmesine 10 gün kalmıştı. 10 yıllık müşterilerinden oldular.