AdresPosta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yönetmelikte satamazsın fazla domain alamazsın diye bişey yok. Ayrıca bütün kayıt kuruluşlarına reklam yapın tr domain satın diyen kendileri.
Millet uyurken biz domain almak için uğraşıyorduk, millet faizden aylık % 5 kar ederken biz paramızı 7 aydır blokeye koymuşuz. Bu yaptıkları yasal ve etik değil zaten hukuki sonuçları olacaktır.
Yönetmelik açıkça satışı yasak diyor zaten bu sebeple sahip bilgileri değiştirilemiyor, siz bunu bile bile satışa koyarsanız çok sayıda başvurudan şüphelenip incelerler.

Siz hem domainleri instagram satış sayfanıza yönlendirmişsiniz hem facebook gruplarında fiyat belirtip satışa koymuşsunuz. Muhtemelen hakem heyeti bunları görüp karar aldı.

Madem satış amaçlı aldınız satışa açılacağı tarihi bekleseydiniz en azından, kanunsuz iş yapıp dava sürecinde nasıl haklı çıkacaksınız?

Yasal ve Etik kavramlarını yönetmeliğe hakim olup söylemek gerek. Tek taraflı bakış açısıyla olmaz. Şu an kendinizi haklı görüp kendinizi daha fazla çıkmaza sokmamak adına bir adım atmadan önce hukuki bir destek alın, avukatınıza danışın.

Zaten adamlar İnternet Alan Adı yönetmeliğinde bir çok şeyi kendileri lehine ucu açık bırakmışlar hukuki olarak kendinizi haklı görüyorsanız başarılar dilerim umarım zararınızı temin edersiniz.

Faiz konusunda haklısınız sizin yerinizde olsam ülke uzantısına yatırım yapacağıma faize koyar aylık 30-40 Bin gelir elde ederdim. Ama kimse size hukuki olarak yaptığınız yatırımın, aldığınız kararların kıyaslamasını yapmaz, zaten trabis de en karlı yatırım aracı diye reklam yapmadı. Bu şekilde hukuki bir savunmadan sonuç alacağınızı zannetmiyorum.