Hocam yönetmelikte satış yasaklanmamış. Bkz.:
Şahsi görüşüm, bence de birileri bütün alan adlarını toplamamalı. Benim kendi ismi içeren alan adı için $15k dolar istenildiğini düşünürsek benim de serzenişte bulunmam gayet normal. Ama bu ben sen meselesi değil. Kural koyucu ya kuralları baştan düzgün koyacak yada koyduğu düzgün uyacak. Kural koyucu kendi koyduğu kurallara uymazsa kaos çıkar.
Önce de söylediğim gibi Trabis alan adlarının tekelleşmesini istemiyorsa kota koyması lazımdı. Her TC kimlik numarasına veya ticari sicil numarasına en fazla 10 alan adı kaydı gibi bir kota koymalıydı.
Şu an kimse neden bu kadar alan adı ön siparişi verdi demek doğru değil. Bunları, bu sebepten iptal etmek hiç doğru değil. Güzelim uzantıyı mundar ettiler.
Satışı yasak dediğim şuan ki durumu zaten hocam, kaldı ki 3 sene dediler ama kimbilir o sürede ne kadar uzayacak. Eskiden marka ve şirket devri ile yapılıyordu şimdi nasıl düzenleyecekler meçhul.
Dediğin gibi kota koyulabilirdi önlem olarak çok mantıklı, baştan düşünülmeliydi. Bunu bir sayıya bağlı olarak değilde hakem heyetinin tespitine ucu açık bir şekilde belirtmişler usulsuzlük tespiti olarak.
Başta da belirttiğim gibi kimin ne kadar kayıt ettiğine bakmıyorlar zaten öyle bir madde de göremedim, "satış ve devir amaçlı" usulsüz kayıt olarak değerlendiriyor hakem heyeti. Yani böyle değerlendirdikleri için öncelikli kayıt hakkına sahip olanların .com.tr'ye neden izin verdiniz savunmasını da boşa düşürüyorlar.