Okumaya üşenenler için kısaca: k*mar oynuyorsanız telegram kanallarına dikkat edin. OYNAMAYIN- OYNATTIRMAYIN.

Detay:
Son günlerde sosyal medyada sürekli bi şikayet konuları mesajları önüme çıkıyordu. Rif.. ile başlayan bi k*mar sitesi falan. Biraz araştırdım neymiş diye, bi kaç kişiyle konuştum. Akıllara ziyan.
Bu tarz güvenilir(!) siteler telegramda çok bonus veriyormuş. Bu tokatçılar da bu sitelerin ismini kullanıp bir kaç kanal açmış ve aylarca gerçekten gerçek sitenin reklamını yapmış. Bot basip abone de yükseltmiş. Millet bakıyor abone çok. Attığı linkler de gerçekten sitenin linkleri.
Derken bu adamlar bu sitenin, yeni bir sitesi açıldığını duyuruyorlar. Tanıtım amacıyla mı neyse diyorlar 2.000 yatır, 1000 de biz verelim sonra hemen çek.
Buna inanan salaktır diyorsunuz şimdi ama herkes bu kanalı gerçek sandığı için ve bu sitenin böyle bir tokatçılık yapmayacağına güvendiği için atlıyor.
Konuştuğum 2 kişi gayet aklı başında birilerine benziyordu. Sordum nasıl inandınız buna diye. İkisi de diyor ki bu tarz siteler data topluyor ve satıyor. Ellerinde büyük paralar olduğu için bir kısmını buna ayırıp daha çok data topluyor. Yani 1000 liraya sizin kimliğinizi satın alıyor. Kimliğini böyle yerlere vermekten çekinmeyenler de umursamadan parayı almak için yatırıyor. Tabi sonra site ne ödeme yapıyor, ne mesajlara cevap veriyor.
Biraz araştırınca yüzlerce kişinin mesajını gördüm. Herkesten 2000₺ alsa deli para.

Kkesinlikle güvenilir denilen sitelerde bile oynamayın, bulaşmayın. Ama oynuyorsanız da, siteye giriş için kullandığınız sosyal medya hesaplarının gerçek olup olmadığını teyit edin.