digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alıcı satıcıya hesap vermek zorunda mı hocam?
Bu nasıl bir mantık? Adam ister 1 sene sonra yazar ister 3 sene sonra yazar.
Bir ürün hizmet satışı için bir muhabbet olduğunda size karşı sorumlu mu olacak alıcılar?
Siz bu kafa yapısı ile ticarette üzülürsünüz stres olursunuz yol yakınken maaşlı işe dönmelisiniz.

Adam 1 sene sonra da yazar, 2 sene sonra da yazar.
Ne güzel adamı kırmamışım 1 sene önce tohum atmışım ve bugün fidan olmuş müşteri dönüş yapmış demiyorsun beni 1 sene bekletti diye atar yapıyorsun.
İnsanlar sipariş kararı vermeden önce bir çok yerden fiyat alır muhabbet eder ve içlerinden bir tanesini seçer.
Sonra da diğer vazgeçtiği satıcılara teker teker rapor vermek zorunda olmazlar.

Kapora ya da ödeme alınmadığı sürece ticaret ciddiye dönmez ve alıcı veya satıcı bir birine karşı sorumluluk altına girmez.
1 sene sonra yazıp 1 sene önceki fiyattan mal hizmet isteyene fiyatın değiştiğini, hizmetin sonlandığını ya da malın kalmadığını söyleyebilirsiniz.
Ama adama bana neden 1 sene sonra yazıyorsun deme hakkınız yok.
Adam alıcı siz satıcısınız ve adam almak isteyebilir fiyat ve şartlardaki güncellemeleri anlatır ikna etmeye çalışırsınız.

Siz satıcısınız. Pazarlamacısınız. Sadece bir iş yapmıyorsunuz o işi pazarlamasını da yapıyorsunuz.
Pazarlamacılık böyle atarla giderle yapılacak iş değil.
Beğenmediğiniz alıcıları engelleyerek sadece egonuzu tatmin edersiniz uzun vadede bir sürü potansiyel müşteri kaybedersiniz?
Engelleyebilirsiniz 10 sene sonra sizden bu sürede mal hizmet alma ihtimali olan ama engellediğiniz binlerce insan biriktirirsiniz.

Para için ticaret yapıyorsunuz.
Amacınız para kazanmaksa müşteri kazanmaya çalışırsınız alanı da almayanı da kibarca ağırlarsınız.
Almayana tavır yapacaksanız sadece alanlardan portföy kuracaksaınız ileride networkünüz çok dar kalacaktır.

Hayırlı işleriniz olsun.
burada sadece ben bu olaydan şikayetçi değilim 10 larca kişi şikayetçi

eğer bir insan beni 1 saat meşgul edip dönücem diyip dönme tenezzülünde bile bulunmuyorsa bu saygısızlıktır.