Hocam şimdi sizlere prosedürden bahsedeyim emlakçı ile anlaşma yapın hepsi genelde yalandan kağıt üstünde bir sözleşme yapıyor evi almak istediğinizi kaporayı vereceğinizi kredi çıkmaması durumunda geri alacağınızı dile getirin bu şekilde anlaşmaya yapılırsa iade alırsınız ama kredi çıkar ve siz almakdan vazgeçerseniz o kapora yanar çoğu yer insaflı davranmıyor
özel olarak soruyorum hocam hangi niyetle ve hangi akla hizmetle ev alıyorsun kredi 1m çeksen o olur 4m ve çoğu kişiyede kredi vermiyorlar ev almak boş ev alıp zaten kiraya veririm diyorsan aptallık kendim oturucam derseniz yine derim ki paranızı faize verin eğer 1m üstü bir paran varsa kredi yerine faize ver birleşik faizi biraz araştır piyasa durgun araba ev alıncak zaman değil şuan alıp faize basacaksın
bu konuda size katılmıyorum ülkenin gidişatını düşünürsek şuan bu yüksek faizle mülk edinmek gayet mantıklı. bir kaç yıl önce 300 bin ev fiyatları idi ve 2-3 bin asgari ücret vardı kredi çekince ev 500 600 gibi rakama geliyordu taksitler ise 5-6 bin hepimiz için ütopik rakamlardı 2 maaş kredi taksiti nasıl ödenir diye ve şimdi gelinen nokta belli. Belki komplo teorisi gibi gelecek ama yine bir kaç yıl sonra 2 milyon dediğimiz evler 5-10 milyon olacak faizler düşerse bu daha hızlı ulaşacak. Faiz düşerse talep artar talep artarsa arzın fiyatı yükselir. ve nihayetinde aldığınız mülkün fiyatı uçacak çekmiş olduğunuz kredi ise faizler düştüğünde yapılandırarak düşük rakamlara çekilir.
ben böyle düşünüyorum bilmiyorum