Merhaba, konuyla ilgili aklıma takılan farklı bir bakış açısını sizinle paylaşmak istedim. Bebek olarak dünyaya geldiğimizde beyin hücrelerimiz henüz tam gelişmemiş olduğu için çevremize tepki veremiyor, olayları tam olarak idrak edemiyorduk. Ancak zamanla beynimizin gelişmesiyle birlikte her şeyi algılamaya başlıyoruz, sanki beynimizde her şey en baştan kodlanmış gibi.
Size sormak ve görüşlerinizi almak istediğim konu şu:
Beynimiz, bir insanın yüz hatlarını, bedensel özelliklerini, ses tonunu daha önce hiç görmediği halde nasıl bilebiliyor? Biliyor olması gerek ki o görselliği ve algılamayı bize doğru şekilde yansıtabiliyor. Evrenin, her şeyin birbirine bağlı olduğu bilinçli bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum.
Bu soruyu özellikle yazılımcı arkadaşların daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Çünkü bir robot yaparken de aynı mantık geçerli: Ona neyi göreceğini, neye tepki vereceğini önceden kodlamamız gerekiyor ki nesneyi gördüğünde doğru tepkiyi versin.
Benim görüşüme göre, Allah bize faydalı olan her şeyi en baştan kodlamış. Biz sadece karar mekanizmasında varız ya da yokuz. Kendimizi yönetiyormuş gibi hissediyoruz ama bir nefes almayı ya da kalp atışlarımızı bile kontrol edemiyoruz.
Herkesin görüşüne saygı duyarak, bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.