Webza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyük balık şirkete gelir, freelancere gelmez.

Freelancer birine kimse 50-100 bin ödemez. Şirketsen, adını duyurmamışsan gene çok zor. İş zor değil, içerik doldurması zor. Ve büyük şirketler sizden daha basit, daha hatasız, daha destekli yapar. Ayrıca yapılan işte fazla gecikme ve sorun çıkmaz. Tek çalışan birine bu tarz yüksek bütçeli işler imkansız hocam.. Özellikle adını duyurmuş bir şirkette bu tarz projeleri 50-100 bine yapar. maksimum 150 bin ister sizden fazla kazanır o da elemanı oldugu icin
Zaten bu konuda şunu düşünüyorum freelancere gelmesi için böyle projelerden birsürü yapması ve sektörde gerçekten ünlü olması lazım.
Youtube, twitter, instagram linkedin gibi yerlerde oldukça popüler olması lazım. Üstüne bir de github da geçmişte ücretsiz projeler geliştirdiyse filan ancak sanırım.
Misal shadcn ' i yapan arkadaş ücretsiz yapmış ve vercelde çalışıyor. Herkes biliyor tanıyor uygulamayı kullanan yüzbinler var.
Adam zaten vercel de çalıştığı için böyle bir şeyi ücretsiz yapıp salıyor ordan gelen ün bile zengin ediyor zaten
Ama şundan bahsediyorum 50 - 100 bin bütçesi olmayan daha küçük micro saas projeleri çıkartan müşteriler bulunamaz mı ?
Bu insanlar freelancere gelmez mi zaten bütçesi yok bende ona göre fiyat biçiyorum.
Yada tek kişilik ufak bir firma kurulsa ve profesyonel gözükse referans olarak bir kaç ücretsiz iş koysa büyük balıklardan arta kalanı toplayamaz mı ?