nurettinselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitmek çok zor bir görev aldığın 5 kişiden 3'ü ne yazık ki beklenen performansı veremiyor yeni başlayanlarda, masraf yapıyorsun, senin kıdemlilerin o adama efor harcıyor.

Kalan ikinin bazen bir bazen ikiside eli iş tutunca kaçov
Bunun çözümü şu şekilde olsa olmaz mı ? Hani bu eğitmek üzere alınan insanları eğitecek ekibe vermeden önce bazı yetenekler ölçülmeli özellikle işle ilgili istek gibi bireysel yaptıkları github daki projelerin kopya mı değil mi olduğu anlaşılabilir bence çünkü atıyorum web developer bakarsın basit bir projeyle uğraşmamış kopyala yapıştır yapmamış gitmiş özgün bişeyler denemiş ama kodlarını iyi yazamamış gibi. Yani ödev tarzı birşey verilse mülakatlar nasıl oluyor bilmiyorum ama ezbere sorular soruyor olabilirler mi yeni başlayanlara. Ve bence alaylı insanlar bu konuda ön plana çıkabilir. Çünkü alaylı adamın yapacak başka birşeyi yok öğrenmek ve kanıtlamak dışında.
Konudan bağımsız zamanında bir fabrikada şunu gördüm makine mühendisi olarak başlayan mezun mühendislerin hiç bir şekilde iş öğrenmeye hevesi yoktu ilkokul mezunu adam daha iyi biliyordu. Yargılamak istemiyorum ama gördüğüm buydu
çevremdeki makine mühendisi arkadaşların bazılarından da bunu gördüm adam dünya çapında şirketlerde çalışmak istiyor ama kendini geliştirmek istemiyor sadece laf iş bulmuş iyi maaş alıyor ama şikayetçi ve bu arkadaş haksızdı misal onun yerinde olmak isteyen çok insan gördüm.
Adamın ingilizcesi bile yok yani yurtdışı büyük şirket isteyen bu arkadaş ingilizce öğrenmek istemiyor. İki sayfa kitap oku bari ama yok.
Sektörde kullanılan programları bilmiyor öğrenmeye çalışmıyor terimlere bile hakim değil bunun gibi insanları da çok gördüm çeşitli sektörlerde hiç bir amaç hedef hiçbir şey yok ama istek sonsuz fırsatları değerlendirmiyor tek istediği salla başı al maaşı ama bu insanı kimse farkedip de işine son vermiyor yerine daha istekli birini almıyorlar bunu da anlamıyorum torpilden midir nedir.