Çekme karavan sahibi biri olarak ben de yaz kamplarından daha çok kış kamplarını seviyorum. Özellikle dağlık bölgelerdeki yaptığımız kamplardaki keyfi hiçbir şeye değişmem.
-10, -15 gibi havalarda hiçbir problem yaşamazsın fakat önlemlerini alman gerekir. Bunları karavan'ın yalıtımı, ısıtıcı markası, tüp koruma vs gibi olarak değişiyor.
Tabi eksi koşullardaki kış kamplarında kullandığın nevresim de gayet önemli . Kamp koşullarını düşünerek doğru seçimler yaptığında hiçbir problem yaşamazsın.
Özellikle karavan seçimi çok önemli, Avrupa karavanların hepsi iş'ini görür fakat yerli üretimler de mühendislik eksiği gördüğün üreticilerden uzak durmanı tavsiye ediyorum.

Karavan kesinlikle görüldüğü gibi şirin bir olay değil, zorlukları var. Buna uygun birisi misin, öncelikle bunu belirlemeni tavsiye ederim.
Alıp pişman olan çok insan var, ilanlardaki karavanların hepsi pişman olanlar emin olabilirsin.
Şehir içinde, dere kenarında vs vs kamp yaparım da ücretsiz takılırım, para harcamam gibi bir düşünceyle başlamak çok çok yanlış.
Kamp alanlarında; elektrik, duş, tuvalet, sıcak/soğuk su, pis su gideri vs vs tüm imkanlardan faydalanıyorsun ve böyle olunca da kamp'dan keyif anca alabilirsin.
Yoksa pis su'yu nereye dökeyim, su'yu nereden doldurayım, şurası tenha burada takılayım vs gibi şeylerle paranoyak olacağının garantisini verebilirim.
Ne zaman karavancılığı öğrendin o zaman da kamp alanlarından bağımsız takıldığında neyi nasıl yapacağını daha yola çıkarken zaten anlıyorsun ve ona göre hareket ediyorsun.