BaranKync adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet biliyorum. A2 ye kadar sertifika aldım. Onun yanında ingilizceyide almancadan çok daha iyi biliyorum konuşuyorum. Ben Nevşehirde yaşıyorum cappadocia turistlik bir kent. Burada bunları bilmeme rağmen truzim işi yapmıyorum. Çünkü artık bunların bir değeri kalmadı çoğu kişi bunları biliyor. Hem eskisi gibi ingilizce bilen truist bile gelmiyor hindu doldu her yerde neyse. Benimle dil seviyesi olarak hem Almanca hem İngilizce, aynı sevidede olduğum adam göreme açık hava müzesinde 20 bin tl ye çalışıyor. 50 60 bini A1 seviyesinde kazanmak ayakları çok yere basan bir fikir değil. Çok çok bir restoranda almanca konuşan müşteri kitlesi olan restoranda garsonluk vs yaparsın ondada asgari ücret + bahşiş alırsın. Ayrıca Almanca lanet bir dil A1 seviyesinde almanca konuşabilirim özgüveni almancayı biliyorum özgüveni seni geriye atar. Bunu A2 ye geçince anlıyorsun. Bende aynı hatayı A2 den B1 e geçerken yaptım. Sıkıldım B1 i bıraktım.
"almanyada iş verenlere başvuru yaptım online üzerinden a1 olduğum için reddedildim sence hangi seviyeye gelmem gerekiyor ? almanyaya gitmek için"
"sertfikan hangisi ve nereden aldın? ücret ne kadar ödedin"

keremokumus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

asgari ücret + 3-5k alırsın
Teşekkürler a1 seviyesi gramer olarak 60-100 saat görülebilir fakat konuşma kısmını da ilerlettim ben en az 2 hafta full konuştum almanca full

DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maaş almak için hem iş verenle hemde müşterilerle aynı ana dilinmiş gibi konuşman gerekir yoksa neden sana para ödesinler b2 ye geliğinde işe başvur , işi ilerletirken c1 seviyine taşımaya bak hocam
b1 olmaz mı peki? almanca bazı işlere başvurdum baya a1 olduğum için en az 100 iş yerinden red yedim