mrscax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler siz almanca a2 biliyor musnuz? ve ya
türkiye piyasasında almanca konuşarak ne tür işler yapılabilir ve hangi şartlar istiyorlar?
mesela almanca a1-a2 ile 50-60k maaş alabilir miyim otel restoran vs farklı işlerde
Evet biliyorum. A2 ye kadar sertifika aldım. Onun yanında ingilizceyide almancadan çok daha iyi biliyorum konuşuyorum. Ben Nevşehirde yaşıyorum cappadocia turistlik bir kent. Burada bunları bilmeme rağmen truzim işi yapmıyorum. Çünkü artık bunların bir değeri kalmadı çoğu kişi bunları biliyor. Hem eskisi gibi ingilizce bilen truist bile gelmiyor hindu doldu her yerde neyse. Benimle dil seviyesi olarak hem Almanca hem İngilizce, aynı sevidede olduğum adam göreme açık hava müzesinde 20 bin tl ye çalışıyor. 50 60 bini A1 seviyesinde kazanmak ayakları çok yere basan bir fikir değil. Çok çok bir restoranda almanca konuşan müşteri kitlesi olan restoranda garsonluk vs yaparsın ondada asgari ücret + bahşiş alırsın. Ayrıca Almanca lanet bir dil A1 seviyesinde almanca konuşabilirim özgüveni almancayı biliyorum özgüveni seni geriye atar. Bunu A2 ye geçince anlıyorsun. Bende aynı hatayı A2 den B1 e geçerken yaptım. Sıkıldım B1 i bıraktım.