m_kycn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim hocam, BTK Akademi'nin Siber Güvenli kurslarına bir göz atmıştım sanırım konu hakkında genel bilgi sahibi olmak için güzel kurslar. Udemy de ise Atıl beyin kurslarına baktım şimdi. Aynı konuyu işleyen 4-5 tane kursu var. Linked In den kendisi ile iletişime geçebilirsem hangisini tercih etmem gerektiğini soracağım. Python için önerebileceğiniz bir kaynak var mı? Bildiğim kadarıyla YazBel tarafından paylaşılan Türkçe kitap bayağı ayrıntılı, bunun dışında BTK Akademi'de de kurs bulunuyor ama ne kadar kaliteli bilemiyorum. Kali konusuna gelecek olursak, işletim sistemini kurduktan sonra toollar hakkında tek tek kaynak araştırması yapacağım, belki araştırma sırasında toplu olarak toolları anlatan bir kaynak ile de karşılaşabilirim.

Öneriniz için teşekkür ederim.

Sanırım konuya gelen yorumlarında ortak bir şekilde önerdiği gibi Python ile başlayacağım. Başlangıç için önerebileceğiniz herhangi bir kaynak var mı? David MALAN'ın CS50X derslerini duymuştum ama çevirisinin yapıldığını bilmiyordum. Öneri için çok teşekkür ederim mutlaka izleyeceğim. Sanırım Python ile bir kaç proje yaptıktan sonra biraz da araştırma yaparak gideceğim yöne karar vermem ve buna göre hangi diller üstüne çalışmam gerektiğine karar vermem gerekiyor.

GoLang'in yaygın olarak kullanıldığını duymamıştım açıkçası. Kullanım alanlarına ve kullanım şekillerine göz atacağım. Teşekkür ederim.
Son yıllarda yaygınlaştı black hat go isminde kitap bile mevcut araştırabilirsin.