fcsosyal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Garip veya tuhaf bir durum yok, Trendyol müşteriye böyle bir hak sunuyor. Beğenmese bile iade alma hakkı tanıyor. İnsanlarda bu yüzden Trendyol'u tercih ediyor.
Bunu sadece Trendyol'un müşterisine sunduğu hak gibi yazmışsınız bu yüzden yanlışınız var. Bu Trendyol'un yasası değil. Tüketici yasasıdır. Sadece Trendyol'un müşterisinin iade hakkı yoktur. Her siteden alışveriş yapan müşterinin iade hakkı vardır. Fakat siteden alınan ürünlerde iade uyuşmazlığı olduğunda şikayet ve gerekirse dava yoluna gidilerek olaylar daha uzun çözüldüğü için Trendyol bir buton ile bunu sağladığından bu durumlar yaşanıyor.

Buradaki garip ya da tuhaf dediğimiz olay ve sizin bu şekilde bulmadığınız olay, Trendyol'dan iade gelmesi ya da müşterinin siparişini iade etmesi değil. Artık tüketici olarak ne durumda olduğumuzdur. Bu ürünü kendi sitemizden alıp, bu şekilde diyerek iade de edebilirdi, buna hakkı var. Ama bir insan resimde gördüğü beğendiğini ürünü alıp, çok kaliteli ve çok güzel geldiğini görerek bu ürünü beğenmedim şeklinde iade etmesi çelişkidir. Bunun savunulacak bir yanı bulunmamaktadır. Sadece beğenmedim diyerek not bırakmasa yine kafi ama dalga geçmekten başka bir şey değildir.

erogluemre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizde de durumlar aynı adamlar zevki alıp bide kullanıp yolluyor bazıları aşırı sinirim bozluyor ve dediğin gibi. yine devlet satıcı yanında değil. 2024'de iade müşteri ödeyecektim 2025'e ertelediler 2025 yaklaştı 2026 ertelediler.
2026 yılı da ertelenir. Bu işin sonu gelmez. Çünkü iadelerin tüketiciye yansıtılması demek daha az sipariş demektir. Tüketicinin ya iade etmek zorunda kalırsam şeklinde kargo ücretini de hesaplayacağı bir ticaret sistemi olmuş olacak. Böyle olunca da çoğu kişi soru işaretleri ile sipariş vermekten vazgeçecektir. İşin diğer tarafında ise kargo sayısı azalacaktır. Bu şekilde keyfi iade kargoları yapılmayacağı için kargo firmalarının cirolarında azalma olacaktır. Bu azalma devlet tarafında kargo firmalarının ödeyeceği vergi miktarında da azalmaya sebep olacaktır. Bunların hepsini düşününce aslında bana kalırsa bu yasa hiç çıkmayacaktır. Yoksa 2-3 senedir erteleme yapılmaz, yürürlüğe girerdi.