Merhaba; işinde usta olan bir kişiden sanal MikroTik kurulumları yaptırılacaktır.

2 ayrı şehirde sunucularım ve MikroTik cihazlarım bulunuyor. Sanal mikrotik ile haberleşiyorlar. Kendi ofislerimde jeneratörlerle sunucuları barındırıyorum. Yedekli internetleri mevcut. Birbirleriyle haberleştirip sanal sunucunun ip adresinden ikisini de dışarı çıkartıyorum. Amacım birden fazla sunucuya kurulum yapıp saldırıları yaymak ve ağı çoğaltmak. L7 saldırı yemiyorum. L4 saldırı yiyebiliyorum. Sunucularım üzerinden portlar açık. Portlardan dışarıdaki kullanıcılara hizmet veriyorum ve ana modemlerimin IP adresinin gizli kalmasını, saldırıları yukarıdaki köprü kurduğumuz sanal sunucularda tutmak istiyorum. Saldırı geldiğinde Allowlist tarafındaki IP dışını drop ederek 2 şehirdeki hattıma kirli trafiği göndermeyecek. Allowlistteki IP’ler kesin değil. Authentication bazen IP ile değil, kullanıcı adı ve şifreyle de yapılabiliyor. Bu yüzden bu liste sürekli güncelleniyor. Diğer hatta kirli trafiği göndermemek amaçlı en azından toparlayabilecek IP’ler dışını drop edilebilir. Authenticationu kullanıcı adı ve şifreyle yapan kullanıcılar o an sunucuya erişemez olsa bile hattı stabil tutmamız için bu şekilde kapatacağız ve diğer atak gelmeyen hattı öne süreceğim. Belki 10 belki 20 ve daha fazlası şeklinde sunuculara kurulum yapabilirim. Konfigurasyonun oluşması gerekiyor. Birden fazla sunucuyla load balancing yapmak istiyorum. Bazı sanal sunucular public olarak servis edilip IP ve Portlara herhangi bir müşteri saldırı atabilir duruma gelecekken, ana hattımı satüre etmeyerek özel private sunucularla özel müşterilere erişimlerinin devam etmesini sağlayacağım. Saldıranları daha çok uğraştırmak ve maddi kayıba uğratmak amaçlı da daha fazla sunucu alabilirim.

Bu yapılandırmayı yapabileceğimiz alanında uzman kişi arıyorum. İletişime geçerse sevinirim.