Bir şeyleri analiz ederken biraz düşünün sağdan soldan duyduğunuz yalan yanlış şeylere sırf ilgili kişiyi sevmiyorsunuz diye inanmayın. Fikir belirtecekseniz azıcık araştırın. Beyninizi kullanmıyor gibi görünüyorsunuz. Bu gerçekten en büyük aptallık.
Jahrein çok fazla küfür eden biri evet. Küfür meselesi sizin için ahlaki bir kriter ise izlemezsiniz olur biter. "eylemlerimin ahlaki olup olmadığını, onların hitap ettiği kitle belirler." Size burada ahlak felsefesi anlatacak değilim. Sevmeyen insana karşı da sonuna kadar saygı duyarım. Küfürlü konuşuyor olmanın ahlaki bir kriter olduğu düşüncesindeyseniz zaten Jahrein'i sevmeyip geçersiniz çok basit.
Biraz bilgilendireyim konuyla ilgisi olmayan veya sadece twitter'dan iki paylaşıma bakıp "ha böyleymiş" diyen kişiler için. Müstehçen görüntüler veya pedofili suçu gibi sosyal medyada servis edilip şişirilmeye çalışılan ilk video 2021 yılında diyanetin "eşinizi baldızınızla aldatma" ile ilgili bir fetvası üstüne konunun tuhaflığına veya saçmalığına dikkat çekmek için "küfürlü" şekilde dalga geçerek hicvetme amacıyla, yayının çok kısa bir bölümünde yapılmış bir konuşma. Gülünüp eğlenip geçiliyor. Kaldı ki Jahrein'in baldızı zaten yok, dalga geçildiği bariz olan bir konuda bunu açıklamak bile tuhaf hissettiriyor beni.
Sonra alioski isimli twitter kullanıcısı, birkaç kendi gibi olan twitter hesabı, panel ve botlar yardımıyla önce bu videoyu kırpıp sanki Jahrein ciddi ciddi konuşmuş gibi sosyal medyaya servis ediyor. Alioski pkk terör örgütü destekçisi bir vatan haini bunu profiline bakarak anlayabilirsiniz. Akabinde bununla da kalmıyor.
Jahrein ve Levo(yakın arkadaşı ve komşusu)'nun yine bir yayında beşik kertmesi konusunun ne kadar saçma sapan bir şey olduğuyla ilgili konuşup yine küfürlü bir şekilde kendi çocuğu ve ileride levo'nun çocuğu olursa(o zamanlar eşi hamile değildi) onları beşik kertmesi yapmaları gerektiğini ironi amacıyla söylüyor. Bu konuda kullandığı dil size ahlaksızca gelmiş olabilir. Kişisel fikrim iki çok iyi arkadaş arasında geçen şaka amaçlı bir konuşma. Zaten iki tarafın da bir sorunu yok bu konuyla ilgili. Gözaltına alınmadan önce zaten bunları açıkladığı bir video paylaşmıştı. Twitter hesabından ulaşabilirsiniz.
Jahrein gibi hiçbir şeyden korkmadan, sağı solu ayırt etmeden yanlış gördüğü her şeyi cesurca eleştiren birinin düşürülmeye çalışıldığı şu durum gerçekten içler acısı. Ancak adaletin yerlerde süründüğü ve bağımsız olmadığı yerlerde böyle şeyler ne yazık ki oluyor.
Çocuğunu elinden almaya çalışmak gerçekten utanç verici insanlık ayıbı bir durum. Neyse ki başaramadılar başarılamayacak da. Bunu anlamak için sadece birazcık kafa çalıştırmak yeterli. Demiyorum ki ahlak felsefesi öğrenin, bilimsel metodolojiler kullanıp derin araştırmalar yapın, sosyal medya manipülasyonları nelerdir öğrenin olayın farkında olun. Sadece birazcık düşünün tarafsızca araştırın anlayacaksınız. Bu tür algı operasyonlarının her iki taraftan geliyor olması çok normal çünkü Jahrein tarafsızca her zaman yanlış gördüğü her şeyi söyledi. Olayı başlatan hesabın pkklı terör örgütü artığı bir vatan haini olduğunu unutmayın. İşin zaten insanı üzen kısmı bu. Bunu bile bile, gözdağı vermek için Jahrein'i itibarsızlaştırmaya yönelik yapılan her şeye izin vermek, üstüne bir de adamı suçsuz olduğu apaçık ortadayken tutuklamak ne kadar adaletli şimdi siz düşünün? Bu, adaletin şunu deme şekli mi? "Yarın bana dil uzatan artık başına ne geleceğini biliyor"
İfade vermeye kendi gitti o gün evde değildi çünkü. Videolar zaten yıllardır yayında kanıtlar silinemez. Bu konuda tutuklu yargılama kararının ne kadar doğru olduğunu sadece bir düşünün. Kendinizi yerine koyun.
Zaten çok az doğru dürüst insan kaldı onları da böyle sindirmeye çalışıyorlar. Adamı tutuklarken gerçekten suç işleyen karaktersiz pedofili herifin biriyle birlikte tutukluyorlar. Onun işlediği suçun Jahrein'le hiçbir alakası yok zaten Antalya Emniyet Müdürlüğü olayların ayrı ayrı olduğunu açıkladı. İfade tutanakları paylaşıldı her şey ortada. Haber kanalları da bu algıyı sürdürüyor. Sanki birliktelermiş gibi haberler servis ediliyor. Gerçekten bazı şeylerin yozlaşmışlık seviyesi mide bulandırıcı olmaya başladı. Ciddi anlamda midem bulanıyor. Açık açık yalan haber yapıp bir insanı işlemediği suç için ekranlarda göstermek namussuzluk ve haysiyetsizliktir. Omurgasız olmak lazım böyle bir şey için.
Adalete olan güvenim gerçekten bitmek üzere. Yarın öbür gün burada fikirlerimi belirttiğim için ben de tutuklanabilirim ve sesimi çıkarmaya fırsatım bile olmaz. Başınıza böyle şeyler gelmesin istiyorsanız, daha güzel bir ülkede, daha özgür bir ülkede, adaletin gerçekten çalıştığı bir ülkede yaşamak istiyorsanız bunları dile getirip olaylara karşı objektif olmalısınız. Kişileri değil olayları değerlendirin. Aşın biraz kendinizi. Koskoca evrende kum tanesi sayılmayacak kadar küçük bir galaksinin bir köşesinde birbirinizi yemekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Uyanın biraz.
Umarım çok yakın zamanda çıkar. Umarım bütün itibarsızlaştırma girişimlerinin hepsi hak ettiği cezayı alır.
Cagoya Özel not: Ben yayıncımı bekleyen gözcüyüm. Ben soğuğa karşı yanan ateşim. Şafağı getiren ışığım. Uyuyanları uyandıran narayım....