İnsani'den kastım insanın görünmesi değildi zaten.
Şu an hiç bir yapay zeka aracı %100 insani duygu vermiyor. Veremez.
Verse dahi, sosyal mecra platformları bir içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediği kullanıcıya bildirecek. Bunun testleri hali hazırda yapılıyor zaten.
Videonun ne duygu ilettiğinin önemi yok. Onun yapay zeka ile hazırladığını görenler, bu video türlerinden uzaklaşacaktır.
sizin dediğiniz video türleri daha çok hızlı bilgi veren videolar filandır.
Bu dönüşüm süreci tamamlandığında neyin ne olacağını muhakkak görürüz ama mevcut durumda bile örneğin Instagram yapay zeka videolarının yapay zeka tarafından hazırlandığını gösteren bir rozet denioyor. Yani bu ayrımlar kesin olacak.
içerikler hızlı tüketildiğinden yapay zaka ürünü olduğunu önemseyecek değil bence insanlar, olaya kendi fikrimiz açısından bakıyoruz ama çoğu insan fark etmez bile, etseler dahi umursamaz.
özellikle zamanla daha çok alışacağız bu duruma.
yapay zeka içerik üreticileri açısından iyi olda da marka değeri katmak isteyen üreticiler açısından kötü olacak. İçerik fake, izlenme fake, izleyen fake, yorum fake.
günde binlerce hesap açıyoruz (biz hesap açıcılar) binlerce fake içerik üretiliyor.
Bundan bir kaç yıl sonra sevdiğimiz anları paylaştığımızda 2sn bakıp geçecekler ya da bakanlar bile fake olacak.
düşünsenize yapay zeka sayesinde günde milyonlarca içerik üretilebilir. bunların platformalara yüklenmesi demek hem platform için daha fazla enerji (saklama, kontrol, koruma v.b) gerektirir hem de bu kadar fazla içeriği insanlara göstermesi gerekir. Bu da içerik başı izlenmelerin çok çok düşeceğini buna rağmen reklamların artacağını gösterir (giderlerin artması). bu durumda gerçek üretici az sayıdaki izlenmeler nedeniyle içerij üretmeyi bırakacak, piyasa yapay içeriklere terk edilecektir.
platformları kullanan sayısı her ne kadar artsa da nüfus azalıyor. izleyiciler yaşlanıyor ve daha seçici hale geliyor. bu da izlenmelerin hem daha fazla düşeceğini hem de kategorilerin de zamanla değişeceğini gösterir.
Böyle olunca da içerik başı kazanç düşecektir. Bu durumda içerik üreticilerin azmini kırabilir.
sosyal deyince sadece insta yt gibi platformlar anlaşılmamalı, örneğin r10 da aynı kategoride, 5 yıl önceki durum ile şimdiki durum oldukça farklı. özellikle ekonomik nedenlerden dolayı içerik üretici sayısı azalmış durumda, azalmaya da devam edecek.
Geçen yıllarda ana sayfada 1-2 tane reklam olurdu şimdi 4 tane reklam var. Bu forumun daha fazla reklam aldığını mı yoksa 5 yıl önceye göre daha az içerik ürerildiği nimi gösterir mi acaba?
Şahsım adına eskisine göre daha az giriyorum, eskisinden daha fazla ticari kazancım olduğu halde.
biraz boş vaktim var sosyalleşiyorum işte