Arkadaşlar selamlar, içimi dökmek istiyorum. Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Kırıcı olmazsanız sevinirim.
Benim büyük bir sorunum var. Özgüven eksikliği.
Şu şekilde izah edeyim, benim adıma A.Ş. Yazılım şirketim var tek ortak. Şirket bünyesinde 3 tane belediyeye hizmet veriyorum (web sitesi, mobil uygulama vs.). Bunun yanında özel şirketlerde var. Yani anlayacağınız referans durumum aslında iyi.
Ama gel gelelim ki müşterilere gidemiyorum. Konuşma sorunum var, yani muhabbet konusunda sorun yaşıyorum. Mesela müşteriye sunuma gidiyorum, müşteriyle kaynaşmadan hemen iş anlatıyorum. Hal böyle olunca işi bazen alamıyorum hızlı bir sunum yapıyorum bitiriyorum.
Erteleme tembelliği de var. Mesela ben notlarıma ekliyorum şu gün şuaraya gideceğim diye. O gün geliyor vazgeçiyorum gidemiyorum.
Maddi olarak sorunlar yaşıyorum para toparlamam gerekiyor. Ama buna rağmen mücadele etmiyorum saldırmıyorum. Aslında saldırsam iş yapacağım buna inanıyorum.
Aslında bendeki sorunlar kısaca; Özgüven Eksikliği, Erteleme Tembelliği, Hızlı Konuşma (Sunumda), Stres (Borç)...