hocam kast ettiğiniz insani duygu, yapay zeka ile o duygu verilebilir, veriliyorda. bir ünlünün görüntüsünün üzerine istenilen mesaj yazılabiliyor.
içerikte insan olması onun doğal olduğunu göstermiyor maalesef, sosyal medya sosyalleşme yerine içerik tüketmeye doğru gidiyor.
örneğin 500k takipçili bir hesabın gönderisi 20-30k beğeni alıp 100-200k görüntüleniyorsa insanlar sadece içeriği görüyor, tepki vermiyor diyebiliriz.
tepki verilmeyen içerikler zamanla daha düşük seviyelerde kalacak, ama tepki alabilen basit videolar (çoğunlukla ikili düşünce) daha öne çıkacak gibi. çünkü tepki alabilen içerikler platformda daha uzun kalınmasını sağlıyor.
tekrar eden içerkler: bir kaç gündür instada çok eskiden gördüğüm içerikleri de görür oldum.
ben insta pek kullanmıyorum (ortalama günde max. 20 dk) ama sosyal medyaya hizmet verdiğimiz için az çok gidişatı görebiliyoruz.
tam olarak bilemiyorum, mevcutta sosyal medya sosyal olmaktan çok ticari medya olmuş durumda. peki izleyicisinin olmadığı bot ve yapay zeka ile dolacak olan platform nereye gidecek biz nereye gideceğiz
İnsani'den kastım insanın görünmesi değildi zaten.
Şu an hiç bir yapay zeka aracı %100 insani duygu vermiyor. Veremez.
Verse dahi, sosyal mecra platformları bir içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediği kullanıcıya bildirecek. Bunun testleri hali hazırda yapılıyor zaten.
Videonun ne duygu ilettiğinin önemi yok. Onun yapay zeka ile hazırladığını görenler, bu video türlerinden uzaklaşacaktır.
sizin dediğiniz video türleri daha çok hızlı bilgi veren videolar filandır.
Bu dönüşüm süreci tamamlandığında neyin ne olacağını muhakkak görürüz ama mevcut durumda bile örneğin Instagram yapay zeka videolarının yapay zeka tarafından hazırlandığını gösteren bir rozet denioyor. Yani bu ayrımlar kesin olacak.