Merhaba arkadaşlar bunu biliyor muydunuz ? Türkiye'de bilişim suçlarından ilk yargılananlardan biriyim. İstanbul'un hatta Türkiye'nin en büyük mimarlık şirketinin web sitesini erişeme kapadığımız için hakkımızda dava açılmıştı. O suçtan beraat ettim 4 sene sonra nasıl mı ?
3000 $'a anlaştığımız işi zamanında teslim etmiştik. Ama sadece 1000 $ ödeme alabildik. Uçak kataloğuna bakan bir mimar parası da vardı. Hatta dönemin büyükşehir belediye başkanı ile sınıf arkadaşı şimdi adını geçirmeyeyim rahmetli oldu çokta severdim kendisini.
Karşı tarafın 3 avukatı da karşımızda hakim karşısına geçtik ortağımla oturduk çalıştık davaya. O zaman bu suçlarla ilgili mahkemeler nasıl karar vereceklerini bilmiyorlardı. Tüm kötü niyetlerine karşı tek başımıza savunma hazırladık tüm delilleri veriyi yok etmediğimizi siteyi paramızı alamadığımız için kapattığımızı söyledik. Davada 4 kez hakim değişti. Ama bir tane adam gibi adam bizim lehimize doğru kararı verdi. Açacağımız tazminatla holding kurabilirdik ama yapmadık.
Diyeceğim şudur; İnsanın içinde kötülük varsa (buraya küfür yazmayayım) o insan hep kötüdür. Tüm kötülüklere rağmen dimdik durduk ve kazandık. Hiç bir haklı davamdan vazgeçmedim sizde geçmeyin... Bir mesaj olarak kenarda dursun bu.