Sgk sistemi Allah'a emanet bir sistem, kurumlarla olan entegrasyonu zayıf. Normalde sizin eğitiminizin devam edip etmediğini otomatik olarak kontrol edip ona göre sigortalılık durumunu güncellemesi gerekiyor fakat bu sistem düzgün çalışmadığı için birçok kişi 18 yaşını doldurduktan sonra eğitimi devam etmesine rağmen aile bireylerinin sigortasından otomatik düşüyor, sgk'ya gidip 15 saniyelik bir işlem ile tekrar aktif ettirmeniz gerekiyor sigortalılığı. O aralıkta gss borcu işlemişse onlar siliniyor.
adanada en az 2 yıl boyunca,inanki her hafta gittim hocam.başta ögrenci belgesi istiyorlardı hatda,sonra ögrenci kimliginide kabul eder oldular.ama hiçbi işe yaramadı...hatda çok garip bi anımda var bu konuda ekstradan.ünideki son yılımda sanırım,gss + yeşil karta geçirmişler beni,tarihten tam emin degilim.üni bitti,kardeşim için 1-2 yıl daha kaldık orda sonra memlekete gittim ve 7-8 ay sonra yine gelir testine gittim.adamlar 3 yıl kadar bana hem gss yapmış,hem yeşil kart yapmış

memleketdeki memur işin içinden çıkamadı,2 saat başkalarıyla görüşüp sonra düzelttiler.aynı anda bi adam nasıl hem gss ödeyip hem yeşil kartlı oluyor diye bayagı güldük orda tabi.adamların olayla o kadar alakası yok yani,berbat bi sistem.