2017de şirketimi kurdum. O zamandan beri özel hastaneye gidiyorum. Bana 4,30 lira çıkmış. Sanırım devletin imkanlarından faydalanınca borç çıkartıyorlar.
en az 15 yıldır hastahane ile pek işim olmadı çok şükür.1-2 defa oldu,ondada doktor/sıra bulamadım zaten.sonuç olarak o nadir anlardada özele gittim yani,sonuç?10k gss borcu çıkmış

önce ödüyordum,bi 10k sını ödemişim,yakın zamanda 8k daha eklenmiş.saglık ocagından gidip ufak ilaçlardan dahi yazdırdıgım olmadı 1 kez.aktif kullansam 1-2k mı çıkacaktı yoksa 40-50k mı diye merak ediyorum
18 yaşını geçtiyseniz eğitiminiz bittiyse sigortanız aile üstünden düştüyse ve bir yerde çalışmadığınız sigortasız tüm günleriniz için gss primi arka planda sessiz sessiz işletildi.
bu kısımla ilgili ufak bi not düşmek isterim hocam.2007 yılında üniye başladım ben,ertesi yıl kardeşimde geldi yanıma ve birlikte ev tutup yıllarca tarsus ve adanada yaşadık.bu ögrencilik süresince sürekli olarak gss alındı bizden,egitip bittiginde diye bişey yok yani ögrenciyiz zaten.her hafta gidip gelir testi yaptırdım,hiç bi halta yaramadı.kardeşimle aynı evde yaşıyoruz,ikimizde üniye gidiyoruz,aynı ailenin çocuklarıyız ve ben atıyorum mesela aylık 100tl ödüyorsam kardeşim 20tl ödüyordu.o da ayrı bi gariplik tabi