GSS primi ödemeyen birçok grup var. Bunları tek tek yazmama gerek yok. 5510 sayılı kanunun 60. maddesine bakabilirsiniz. Eleştirilecek çok konu var ancak Genel Sağlık Sigortasının eleştirilecek bir tarafı yok. İşten çıkışı yapılan/çıkan kişinin bile son 1 yılda 90 gün sigorta primi varsa 100 gün süreyle daha sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.
GSS'nin mantığı zaten bu. Her ay az az ödüyorsun. 2024 GSS primi 600 TL. Dışarda bir öğün yemek ve kahve parası. Ciddi bir rahatsızlık geçirildiğinde ücretsiz ameliyat oluyorsun. İlaçları indirimli alıyorsun. Kimse olaya bu yönden bakmıyor. Allah korusun bugün kansere yakalansanız ilaçların tamamı ithal ve tedavinizin devlete maliyeti 1 milyon liradan fazla.
Borcunuzu takip etmeniz sizin sorumluluğunuzda tabii ki bu konuda SGK'nın hatırlatma yapması gerekirdi.
Konunun tartışmaya dönüşmemesi için sonraki mesajınıza cevap vermeyeceğim. İkimiz de fikirlerimizi belirttik. Sağlıklı bir yaşam diliyorum, lütfen yazdıklarımı şahsi algılamayın. İyi günler.
Siz 600 TL ye 1 öğün nerde yiyip içiyorsunuz? Baya lüx takıldığınız hayattan konuşmak kolay oluyor demek ki. Bugün Ankarada en benim diyen aspavaya gitsen Adana alsan 300 ödersin. orda havalar baya iyi ki bu kadar küçümseyebiliyorsunuz.
Bu gss tamamen taşı, kayayı kemirdim bu işsizlerden vergi alamıyorum kılı 40 yarıp dibini sıyırmam lazım dur bunlara da şöyle kitliyim deme yöntemi devletin. Bunun savunulacak hiç bir tarafı yok.
Birileri manda yoğurdu yiyor birileri ser sefil yaşıyor devletin 5 kuruş faydası yok adam ay sonu evden atılmamaya, çocuğuna iki lokma verme derdinde, öde bakıyım şunu? Faizli faizli sana güzel itttirdik ooooh.
Gss savunmak için gerekli şartlara sahipsiniz. 1 öğüne 600 bayan adam anlayamaz bunu. Savunmaya devam edin.
Çalışmayan işsiz kalmış bi adamın psikolojisini belli ki hiç tatmamışsınız. yeri gelir 10 lira için üzülürsün, o 10 lira yok diye intihar düşünürsün. İşsiz adam 1 gün uyanıp devletin yok yere işsiz diye cezalandırır gibi 14 bin ceza kitlediğini görünce yaşadığı depresyonu siz anlayamazsınız. Cebinde 10 lirası olmayan adama bugün git bi yerde yemek ye zaten 1 öğün 600 tl bunuda ödersin demek ancak bencillik olabilir.
Yokluk nedir anaokulunda öğretilmesi lazım bu ülkede ama bazılarına ana sözüyle bile öğretilemiyor.