SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işsiz adama 14.700 TL borç kitlenip bunun birde her ay faizle desteklenmesi bir vatandaş olarak devletin benim yanımda olduğunu gösteriyor yani

İşe giriyorum aman işten çıkarılmayım yanlışlıkla hemen yok yere bi masraf peşimde kullan yada kullanma öde diyor.

Benim baktığım açıdan konuşalım, vatandaşına iş sahası oluşturmayı beceremeyen, vatandaşın yanında hiç bir sosyal anlamda destek sunmayan devlet üstüne seni bide borçlandırıyor. Senin o bahsettiğin yardımlar için ya kör, ya sağır, ya zihinsel engelli olman yani yerde sürünüyor olman gerekbi milletvekili yada büyükelçi torunu değilsen. Gelir testi yaptırdığında evde tabiri yerindeyse her gün yavan ekmek yemen gerek, asgari 1 ücret eve girip 4 kişiye bölünecek ki sana indirim yapsınlar.

Vatandaşın yanında olmak bu değil bence. Devlet önce sorumluluğunu yerine getirecek sonra vergi isteyecek. Ülkenin geldiği konumda vatandaşı borçlandırıp icraya vermek falan ne demek ?
GSS primi ödemeyen birçok grup var. Bunları tek tek yazmama gerek yok. 5510 sayılı kanunun 60. maddesine bakabilirsiniz. Eleştirilecek çok konu var ancak Genel Sağlık Sigortasının eleştirilecek bir tarafı yok. İşten çıkışı yapılan/çıkan kişinin bile son 1 yılda 90 gün sigorta primi varsa 100 gün süreyle daha sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.

GSS'nin mantığı zaten bu. Her ay az az ödüyorsun. 2024 GSS primi 600 TL. Dışarda bir öğün yemek ve kahve parası. Ciddi bir rahatsızlık geçirildiğinde ücretsiz ameliyat oluyorsun. İlaçları indirimli alıyorsun. Kimse olaya bu yönden bakmıyor. Allah korusun bugün kansere yakalansanız ilaçların tamamı ithal ve tedavinizin devlete maliyeti 1 milyon liradan fazla.

Borcunuzu takip etmeniz sizin sorumluluğunuzda tabii ki bu konuda SGK'nın hatırlatma yapması gerekirdi.

Konunun tartışmaya dönüşmemesi için sonraki mesajınıza cevap vermeyeceğim. İkimiz de fikirlerimizi belirttik. Sağlıklı bir yaşam diliyorum, lütfen yazdıklarımı şahsi algılamayın. İyi günler.